Ganesha

Peter R. de Vries zegt sorry voor optreden in Promenade

30 december 2020 12:11 | amusement | Door Televizier

© RTL/NTR
Peter R. de Vries biedt zijn excuses aan voor zijn optreden in de The Masked Singer-parodie van Promenade. Peter was verkleed als godheid Ganesha en dat is kennelijk verkeerd gevallen.

Peter R. de Vries gaf afgelopen weekend een spetterend optreden in het jaaroverzicht van het satirische NTR-programma Promenade. In een parodie op de RTL4-show The Masked Singer kwam Peter uit het pak van olifant Ganesha tevoorschijn.

Hindoestaanse gemeenschap

Kennelijk is het optreden bij mensen uit met name de Hindoestaanse gemeenschap toch niet goed gevallen. Ganesha is voor hen de god van kennis en wijsheid en Peter lijkt daar in het programma de spot mee te drijven. Peter biedt woensdag op twitter excuses aan aan mensen die zich erdoor gekwetst voelen. 

Excuus

In zijn tweet schrijft de misdaadverslaggever: "Deze week deed ik als 'masked singer Ganesha' mee aan een sketch in 'Promenade'. Ik wist toen niet dat dit een God is. Het was geen moment - van niemand bij het programma - de bedoeling een religie of volgelingen daarvan te bespotten of te kwetsen. Excuus als dat wel zo was."

De reacties onder het bericht laten overigens zien dat veel mensen het overdreven vinden dat de crime fighter zijn excuses maakt. 'Gekwetst zijn is een keuze', valt er onder meer te lezen.

Het optreden uit Promenade is hieronder nog terug te zien:

Meer over