Foto's

RTL had Matthijs van Nieuwkerk zo goed als binnen

30 december 2020 09:04 | amusement | Door Jacob-Jan van de Groep

© Benjamin Kamps
Matthijs van Nieuwkerk is vanaf oudjaarsavond terug op de buis met zijn programma Matthijs gaat door. Dat programma was er haast niet gekomen, want de presentator was eigenlijk al binnen gehengeld door het commerciële RTL4.

Zenderbaas Peter van der Vorst heeft er namelijk alles aan gedaan om Matthijs bij het duo Eva Jinek en Beau van Erven Dorens te voegen om zo een supertrio op de late avond te hebben. “Het klopt, we hebben een aantal keer samen met Peter van der Vorst met elkaar gesproken”, zegt Matthijs (60) in gesprek met het AD. “Als er een foto bestaat waar Beau en Eva en ik op staan, heeft ontkennen geen zin meer.”

Matthijs gaat door

Matthijs voelde zich gevleid door de interesse en had er oprecht oren naar. Toch koos hij uiteindelijk voor een langer verblijf bij de NPO. “Ik kon me geen beter gezelschap voorstellen. Eva en Beau zijn bij de allerbesten, en niet onbelangrijk de allerleuksten. En Peter is een inspirerende chef. Maar het was uiteindelijk met het mes op de keel: dagelijks of wekelijks? Een eigen programma of onderdeel van dit superteam? Ik koos voor Matthijs gaat door.”

Humberto Tan 

Van der Vorst schakelde na het besluit van Van Nieuwkerk razendsnel door. Hij kwam tot overeenstemming met Humberto Tan, die zodoende na zijn vertrek bij RTL Late Night in juni 2018 terugkeert op de late avond.

Meer over