Racisme

Rapper Typhoon ontving doodsbedreigingen na Zomergasten

28 oktober 2020 09:26 | amusement | Door Jacob-Jan van de Groep

© Diederick Bulstra
Typhoon was de eerste gast in de editie van 2020 van Zomergasten. Daarin ging het ook over racisme en de artiest ondervindt daar nu nog steeds de gevolgen van.

In Zomergasten sprak Typhoon zich uit over racisme en naar aanleiding van zijn tv-optreden in de door Janine Abbring gepresenteerde show ontving de Zwollenaar doodsbedreigingen. De rapper ging in het gesprek met het AD niet in op de aard van de bedreigingen en zegt niet of hij aangifte heeft gedaan.

Naar gevoel

"Nu heb ik een heel dikke huid, maar dat soort berichten sijpelt toch door naar je binnenste. Je raakt in een staat van voortdurende waakzaamheid. Een heel naar gevoel is dat”, stelt Typhoon.

Slapstick 

Na Zomergasten reageerde politicus Geert Wilders op Typhoon. "Ga dan lekker in een ander land de lucht inademen als het je hier niet bevalt en laat ons met rust met je ziekelijke gezeur." De muzikant wil daar in het interview niet teveel woorden aan vuil maken. "Dat soort opmerkingen raakt me nog het minst. Het is bijna slapstick", aldus de 36-jarige Glenn de Randamie, zoals Typhoon eigenlijk heet.

Meer over