Solocarrière

René Le Blanc gooit prijs omhoog: €4000,- voor een half uurtje

20 augustus 2021 10:01 | amusement | Door Ingelise De Vries

© Screenshot RTL

Wil je een optreden van René Le Blanc boeken? Neem je spaarpot maar mee, want de prijzen zijn flink omhoog gegaan. De zanger geniet steeds meer populariteit en daar hoort een passend prijskaartje bij. Wie een half uur live wil genieten moet daar nu vierduizend euro voor betalen.

Het is niet de roem die naar zijn hoofd is gestegen, het zijn volgens René gewoon de kosten die omhoog zijn gegaan. Tegen Story vertelt hij dat hij een echt professioneel team om zich heen heeft. Toch komt het flinke bedrag hem wel op veel kritiek te staan.

Onzin, zo vindt de volkszanger. Er worden door het grotere team namelijk ook meer kosten gemaakt. "Dat geld gaat niet alleen naar mij. Daar moeten ook veel anderen betaald van worden." Er zijn volgens Le Blanc ook genoeg mensen die het bedrag willen betalen voor een concert.

Op tour met Ik Geloof In Mij-groep

René is bekend van het tv-programma Ik geloof in mij en wist daarmee een hoop fans te vergaren. Afgelopen zomer ging hij met zijn muzikale collega's op tour langs de Costa del Sol. Natuurlijk met een cameraploeg op de hielen: afgelopen zaterdag was de eerste aflevering van Ik geloof in mij: Costa del Sol op SBS6 te zien.

Le Blanc bleef overigens maar een dagje in het zonnige oord en vertrok daarna weer. De reden is volgens zijn collega's dat hij zich wil focussen op zijn solocarrière.

René Le Blanc best betaalbaar

René is trouwens een koopje vergeleken met sommige andere Nederlandse artiesten. Wil je dat Maan of Snelle een half uurtje komt optreden op je feestje, dan kost dat minimaal tienduizend euro. Famke Louise rekent minimaal €3.5000,- voor een kwartiertje en maximaal vijf nummers. Frans Duijts zit meer in de prijscategorie van Le Blanc: voor hem betaal je ook vierduizend euro.

Meer over