Wegens huisvredebreuk

RTL Late Night doet aangifte tegen oproerkraaier

8 februari 2019 13:26 | amusement | Door Jef Willemsen

© Screenshot RTL 4
De man die donderdagavond de uitzending van RTL Late Night verstoorde hangt mogelijk een straf boven het hoofd. De makers van het praatprogramma hebben aangifte tegen hem gedaan.

RTL bevestigde de aangifte aan de Telegraaf.

Signaal afgeven

Volgens een woordvoerder van RTL doet zowel de zender als producent Blue Circle aangifte gedaan wegens huisvredebreuk. De man verstoorde de live uitzending door een briefje op tafel te gooien voordat de beveiliging hem kon overmeesteren. Op het briefje stond weinig meer dan een oproep lid te worden van een populair YouTube-kanaal, maar volgens de persvoorlichter is het van belang een signaal af te geven.

Beveiliging

RTL Late Night komt vanuit studiocomplex De Hallen in Amsterdam. Ondanks het incident overwegen de beheerders nog niet de beveiliging verder aan te scherpen. Door de huidige maatregelen, waaronder identificatieplicht bij binnenkomst, was de onruststoker ook snel te traceren. Het was niet voor het eerst dat de live uitzendingen van de talkshow verstoord werden, Twans voorganger Humberto kreeg er ook mee te maken.

Lees ook: Twan Huys kreeg door het incident niet echt extra kijkers.

Meer over