Vereerd

Sander Lantinga vervangt Jan Smit als commentator Songfestival

7 april 2021 17:19 | amusement | Door Jacob-Jan van de Groep

© AVROTROS

Sander Lantinga neemt tijdens het Eurovisie Songfestival van dit jaar het commentaarstokje over van Jan Smit. De Volendamse zanger is namelijk een van de presentatoren, waardoor AVROTROS een invaller zocht.

Normaal gesproken is Jan Smit het maatje van Cornald in het commentaarhok, maar Jan staat natuurlijk op het podium met Chantal Janzen en Edsilia Rombley om het feestje in Ahoy aan elkaar te praten.

Lantinga is in het dagelijks leven werkzaam bij Radio 538, waar hij samen met Coen Swijnenberg in de middag De Coen & Sander Show maakt. Ook is hij sinds 2019 lid van de selectiecommissie van AVROTROS. "Mensen in mijn omgeving hebben mij wel eens gevraagd of ik ooit het festival zou willen presenteren. Ik ben tenslotte groot fan", stelt de Fries in een reactie. "Mijn antwoord was dan altijd dat ik liever het commentaar zou willen doen. Ik voel me dus enorm vereerd."

Humor

Lantinga doet het commentaar met Cornald Maas aan zijn zijde. 'Mr. Songfestival' is blij met de radio-dj aan zijn zijde. "Ik kijk er naar uit om het commentaar in de uitzendingen met Sander te verzorgen, temeer door zijn muzikale knowhow en humor. Sander heeft nooit zijn liefde voor het Eurovisie Songfestival onder stoelen of banken gestoken, wat ik uiteraard erg waardeer."

Jeangu Macrooy

De halve finales van het Eurovisie Songfestival vinden plaats op 18 en 20 mei, waarna de finale op zaterdag 22 mei is. Voor Nederland doet Jeangu Macrooy mee aan het liedjesfestijn.

Meer over