In het kader van de bezuinigingen...

Talpa schrapt talkshow Patty & Gordon preventief

10 mei 2020 08:31 | amusement | Door Jef Willemsen

© TLC/Mike van den Toorn
Talpa heeft verregaande bezuinigingen afgekondigd om tijdens de coronacrisis te overleven. Een van de eerste slachtoffers is de aangekondigde talkshow van Patty Brard en Gordon.

Het werkdagelijkse praatprogramma werd twee maanden geleden groots aangekondigd, maar de uitbraak van het coronavirus gooit definitief roet in het eten.

Bezuinigen

De advertentiemarkt is behoorlijk ingestort: momenteel haalt Talpa slechts zo'n kleine 20 procent aan de verwachte inkomsten uit reclameblokken. Er is veel minder geld, dus moet op alle fronten stevig bezuinigd worden. Gordon onthulde bij Radio Veronica dat zijn talkshow er ook aan moet geloven. 

Heel kostbaar

Gordon baalde, maar bleef er nuchter onder: "Ik kreeg van de week te horen dat het ook niet meer doorgaat, omdat het een heel kostbaar programma is met dertig man redactie. Dat kan gewoon niet meer. Ik weet dat ze aan het kijken waren om het wekelijks te doen, dus dat het één keer per week komt. Dat is voor zo’n productie natuurlijk helemaal niet rendabel denk ik."

100 jaar jong

Sowieso ligt het televisiewerk voor Gordon behoorlijk stil tijdens de crisis: "Ik maak me wel zorgen. Ik heb ook dat 100 jaar jong wat een groot succes is, maar ik kan nu natuurlijk niet bij die oudjes langs. Het wordt herhaald vanaf 20 mei, dat vind ik wel heel leuk."

Meer over