Relevant

Tijs van den Brink geeft uitleg over Op1-uitnodiging Willem Engel

17 Februari 2021 16:39 | amusement | Door Jacob-Jan van de Groep

© Wessel de Groot

Talkshow Op1 had dinsdagavond Viruswaarheid-voorman Willem Engel te gast. Op zijn aanwezigheid was nogal wat aan te merken. Presentator Tijs van den Brink voelt zich genoodzaakt te reageren.

Volgens Van den Brink zorgde de rechtszaak over de avondklok voor een nieuwe situatie, zo schreef hij op Twitter. “Tot nu toe hadden we Willem Engel niet uitgenodigd in Op1, omdat veel van zijn opvattingen over het coronavirus – voor zover wij kunnen nagaan – niet juist zijn. Maar gisteren was er een andere situatie.”

Maatschappelijk relevant

De EO-man wilde Engel bevragen, omdat hij een van de hoofdpersonen was in een maatschappelijk zeer relevant thema. “Door Engels' rechtszaak heeft de rechter een veelbesproken maatregel van het kabinet, de avondklok, genadeloos van tafel geveegd. Dat is maatschappelijk zeer relevant – en daarmee is het ook relevant Engel uit te nodigen en te bevragen.”

Corrigeren 

Van den Brink en Giovanca Ostiana hebben volgens de presentator naar eer en geweten gehandeld. “We hebben geprobeerd hem zijn verhaal te laten doen over de rechtszaak en hem te corrigeren als hij – in onze ogen - onwaarheden over het virus verkondigde. Of dat is gelukt is aan de kijker.”

Meer over