Cement tussen de stenen

Humberto Tan wil met bepaalde rust verteller zijn tijdens The Passion

31 maart 2021 09:55 | amusement | Door Jacob-Jan van de Groep

© Stijn Ghijsen

Humberto Tan neemt dit jaar de rol van verteller op zich tijdens The Passion. De RTL-presentator, die in Roermond het cement tussen de stenen is, wil zichzelf volledig wegcijferen voor het Paasverhaal.

"Hoe ouder het verhaal, des te marginaler de toegevoegde waarde. Maar ik hoop dat ik het met een bepaalde rust kan brengen. Ik kan soms snel praten, maar ik ga het nu wat rustiger brengen”, zegt de 55-jarige Tan in gesprek met NU.nl.

Geen invloed 

De presentator werd eerder al eens gevraagd voor The Passion, maar toen paste het niet in zijn werkschema. Nu er meer tijd en ruimte vrij is mede door het coronavirus, stemde Humberto in. Hij vindt het niet jammer dat hij niet in een ‘regulier’ jaar meespeelt. "Ik laat me niet beïnvloeden door zaken waar ik geen invloed op heb. Ik ben in deze tijd gevraagd. Dan kijk ik: spreekt het me aan, ja of nee? Je moet niet te lang stilstaan bij wat had kunnen zijn."

KRO-NCRV 

Naast Humberto Tan wist KRO-NCRV, dat na tien jaar het stokje bij The Passion overnam van de EO, onder anderen Trijntje Oosterhuis (Maria), Freek Bartels (Jezus) en Rob Dekay (Judas) te strikken. 

The Passion is donderdag 1 april vanaf 20.30 uur te zien bij KRO-NCRV op NPO1.

Meer over