BN'er carrière in foto's

William Rutten dropt eigen serie 'Op de gevoelige plaat'

18 januari 2021 11:49 | amusement | Door Daisy Heyer

© ANP, JEROEN JUMELET
Fotograaf William Rutten, die je misschien ook kent als een van de juryleden van Het Perfecte Plaatje, is zijn eigen online serie gestart: Op de gevoelige plaat. 

De online serie is een samenwerking met Shownieuws, het showbizprogramma van SBS6. In de serie gaat William Rutten in zijn fotostudio in gesprek met bekende Nederlanders. Hun carrière wordt besproken aan de hand van foto's uit het archief van Rutten, die zo'n beetje elke bekende Nederlander weleens heeft vastgelegd. 

"Soms confronterend en soms komen we ook vergeten foto's tegen die van grote emotionele waarde blijken te zijn", vertelt hij open op zijn Instagram-account.

 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door William Rutten (@williamrutten)

Nick & Simon

In de eerste aflevering komen Nick & Simon langs in de studio van Rutten. De twee zitten al meer dan vijftien jaar in het vak. Eén van de eerste dingen die Simon dan ook zegt, is dat hij benieuwd is waar Rutten mee komt. "Voor mij is het één grote blur wat er allemaal gebeurd is", vertelt hij. De eerste aflevering van Op de gevoelige plaat kun je hier terugkijken. 

Meer over