Column Carlo Boszhard

Carlo Boszhard werd diep geraakt door Björn van ABBA

26 mei 2020 15:52 | columns | Door Irma Tomas

© Televizier
Carlo keek naar het alternatieve Songfestival en zag daar good old Björn Ulvaeus van ABBA een mooie speech houden over het belang van het Eurovisie Songfestival. Het is een geniaal programma!

Lieve Björn Ulvaeus van ABBA,

Uw ‘special message’ tijdens Eurovision: Europe Shine a Light voor de Eurovisie Songfestival-fans heeft mij diep geraakt. Het was zo bevrijdend om mijn held van ABBA te horen zeggen wat een springplank het kan zijn voor je carrière. Hoe het Europa kan herenigen, het je laat vluchten uit de realiteit, al was het maar voor een paar uur.

Nee niet alles is goed, maar juist dat onderstreept de artiest of het nummer dat wél briljant is. Er is bijna geen tv-format wat zo geniaal is als The Eurovision Song Contest. Dat jurkje is te kort, die is man is niet leuk, deze is briljant en wat gilt of wat zingt dat mens. Bijna alle The voice- of X Factor-talenten die ik bij Life and cooking tegenkwam keken mij afkeurend aan als ik over het Songfestival begon.

‘Is het wat voor jou?’, was mijn vraag steevast. Hoe ik durfde te vragen of ze zoiets laag-bij-de-gronds zouden willen doen. Dat achterhaalde festijn zou niet goed voor je carrière zijn en was iets voor uitgerangeerde artiesten. Gelukkig hebben mensen als Anouk , Ilse DeLange, Waylon en Duncan laten zien hoe ook kan. Niet alleen u, Björn, raakte de juiste snaar die avond, maar het hele team van Europe shine a light.

Met als hoogtepunt uw speech en het optreden van Marija Serifovic in de lege straten van Belgrado. Oh, kon ik maar punten geven, dat miste ik stiekem wel. En oh ja Björn, ken jij die mop van die Belg die meezong met Love shine a light met alle andere deelnemers? Die zong niet mee, want het liedje stond hem niet aan. Wacht eens even! Ik geef toch punten: zero points voor hem en douze points voor u. Wat een topavond!

Meer over