Weg met de zuurheid!

Carlo Boszhard heeft genoten van Gouden Televizier-Ring Gala

15 oktober 2019 12:09 | columns | Door Carlo Boszhard

De showtrappen, de ode aan Martine Bijl, de speech van Martien Meiland; Carlo Boszhard heeft genoten van het 54ste Gouden Televizier-Gala. Hij zou willen dat sommige collega's dat ook zouden doen! Lees het in zijn nieuwe column voor Televizier.

Lieve collega’s,

Wat een prachtige avond, kijkcijfers, opening en speeches. De uitreiking van de 54e Gouden Televizier-Ring was zowel in de zaal als op de buis om te smullen. 

Zure blikken

“Geacht publiek”, galmt het voor aanvang door de speakers. “Het gala is live en u komt tijdens het gala in beeld.” En toch beste collega’s, zie je tijdens de show vele zure, ongeïnteresseerde blikken. Bij de Oscar-uitreiking zal dat een Meryl Streep niet overkomen wanneer een collega van haar wint. Daar zal natuurlijk ook best afgunst zijn, maar die verzuring laten de Hollywoodsterren gewoon even thuis. Niet dat het de avond minder leuk maakt om te kijken. Maar, lieve collega, zet jezelf even opzij en steun je collega op het podium.

Showtrappen

Want er was zoveel te genieten. Eindelijk weer eens een mooie showtrap bij de publieke omroep… twee zelfs! Een prachtige ode aan Martine Bijl. Een hilarische Martien Meiland, een vlijmscherpe Chantal en een geëmotioneerde Willeke van Ammelrooy.

Presentatieduo

Ik hoor een stemmetje in mijn hoofd nu zeggen; “Ja, maar wat vond je nu echt van het presentatieduo? En vind je Arjen Lubach echt hilarisch?” Maar laten we afspreken dat alleen Angela de Jong er na afloop iets over mag zeggen. Dan vieren wij het fenomeen televisie. Vergeet dat zure smoeltje en geniet.

Tv is niet dood

Op de rode loper was bijna steevast de vraag of televisie niet dood is. Om het antwoord vervolgens te publiceren voor een minimale oplage, want negativiteit scoort. Ik weiger daaraan mee te doen. Het was een heerlijke avond en 2, 5 miljoen mensen genoten mee om vervolgens daarna heerlijk te “wijnen, wijnen, wijnen!”

Meer over