Alle ins en outs!

Liveblog Gouden Televizier-Ring Gala 2019

9 oktober 2019 15:29 | televizier-ring | Door Televizier

© ANP
Het is zo ver! De avond van de 54ste Gouden Televizier-Ring is hier! Televizier is natuurlijk aanwezig in Afas Live en houdt je via deze liveblog op de hoogte van alle ins en outs tijdens deze editie van het tv-prijzengala.

22.42 uur Chateau Meiland wordt uitgeroepen tot winnaar van de Gouden Televizier-Ring 2019!! De Meilandjes pakken de prijs met maar liefst 55 procent van de stemmen! In zijn dankwoord zei Martien Meiland: "Wat goooooooooed! We hebben SBS uit het slijk getrokken. Want het is sinds 2003 dat SBS hier stond met een Ring. Merci Beaucoup en au revoir. En wij gaan eindelijk wijnen!"

Lijnen gesloten

22.31 uur Dionne Stax laat weten dat de lijnen gesloten zijn. Er kan niet meer gestemd worden.

Ontroerend optreden Duncan Laurence

22.26 uur  Dan is het tijd voor de top 10 opmerkelijkste tv-momenten van het afgelopen tv-seizoen. En dat wordt via een vooraf opgenomen video gepresenteerd door oud-Ring-winnaar Arjen Lubach. De nummer één is het moment dat de zanger van Zweden hoorde dat Duncan Laurence het Eurovisie Songfestival won. En hij dus niet. Een mooie introductie voor het verrassingsoptreden van Duncan Laurence bij het Gala. 

Nienke pakt tweede ster

22:15 uur De Televizier-Ster Talent wordt uitgereikt door topsporters Suzanne Schulting en Sjinkie Knegt. De shorttrackers zeggen in hun toespraak dat ze de Televizier-Ster Talent eigenlijk de mooiste prijs van de avond vinden; Talenten hebben immers nog een mooie toekomst in het verschiet. Genomineerd zijn Frank & Rogier (SBS6), Nienke Plas (KRO-NCRV) en Holly Mae Brood (RTL). De prijs gaat naar Nienke Plas, die hiermee haar tweede prijs van de avond pakt.

Chantal beste presentatrice

22.10 uur Voor de uitreiking van de Televizier-Ster Presentatrice komt niet zomaar iemand een prijs uitreiken. Het herenigde duo Lange Frans en Baas B. verschijnen op het toneel en hebben een tv-versie gemaakt van hun mega-hit Het Land Van. Genomineerd zijn Floortje Dessing, Eva Jinek en Chantal Janzen. De winnares is Chantal Janzen. Het is de vijfde keer dat ze deze prijs wint. In haar dankwoord noemde ze een heleboel mooie redenen om ook in de toekomst tv te blijven maken.

Johan de varaan on stage

21:58 De prijs voor leukste kinderprogramma wordt natuurlijk uitgereikt door kinderheld Freek Vonk. En Freek stond niet alleen op het podium, neen, de bioloog had varaan Johan mee, zijn huisdier. Het dier zat rustig op de arm van zijn baas, maar de voorste rijen keken toch wat argwanend naar het dier. Want wat u niet op tv zag is dat Freek tijdens de repetitie nogal jolig bleek met de varaan. De studente die ’s middags stand-in was voor de winnaar van de Televizier-Ster Jeugd zal zich deze middag nog lang heugen aangezien Freek de varaan zowat in haar net legde toen het arme kind stond te speechen. ’s Avonds ging de prijs naar Zapp Sport en bleven de nekken van winnaars Britt Dekker en Ron Boszhard gelukkig vrij van varanen in hun nek.

In Memoriam Martine Bijl

21:50 Net als ieder jaar is het tussen alle feestelijkheden door tijd om stil te staan bij de tv-persoonlijkheden die ons afgelopen jaar ontvallen zijn. Dit jaar is er speciale aandacht voor Martine Bijl. Simone Kleinsma zingt Vanavond of Vannacht, een liedje van Martine en ondertussen verschijnen er foto’s van de wijlen Heel Holland Bakt-presentatrice op het scherm. Af en toe houdt Simone stil en spreken Joop van den Ende, Harm Edens en Janny van der Heijden om beurten lovende woorden over hun vriendin Martine Bijl. Bekijk het eerbetoon hier.

Beau weer beste presentator

21:47  Dj en YouTuber Bram Krikke betreedt het podium. Hij reikt de Televizier-Ster Presentator uit voor beste presentator. Genomineerd zijn André van Duin, Beau van Erven Dorens en Arjen Lubach. Die laatste is niet in de zaal, maar dat blijkt geen probleem: de winnaar is Beau van Erven Dorens. Hij kon het vorig jaar al nauwelijks geloven, maar dit jaar is hij toch echt opnieuw de winnaar van de Televizier-Ster Presentator. "Wat aardig!", roept Beau uit terwijl hij op het podium komt. In zijn speech bedankt hij zijn vrouw Sally, die hem bijna niet meer ziet nu hij een late-night talkshow heeft. Dan moet hij snel weg, want er moet gewerkt worden!

Dennis Weening: 'Rare situatie'

21:37 Dan richt Rik het woord tot de genomineerden voor de Ring, de enige prijs waarvoor gedurende de avond nog gestemd kan worden. Aan Martien vraagt hij hoe het gaat met Caroline, huisvriendin en Chateau Meiland-ster die kampt met een burn-out. "Ze is op vakantie geweest om bij te tanken en we hopen dat ze de oude Carolien wordt", aldus Martien.

Aan Jan Smit vraagt Rik hoe het kan dat alle artiesten altijd zo veel huilen tijdens Beste Zangers. "Er ligt een kist met uien onder de tafel", verklaart Jan met een knipoog.

Van Dennis Weening wil Rik weten hoe hij hier op de bank zit nu hij Expeditie Robinson niet meer presenteert. "Het is een rare situatie dat ik hier zit als presentator van Expeditie Robinson, terwijl ik het niet meer presenteer. Maar het zou fucking tof zijn als wij hem winnen. Lets go!"

Elise Schaap Beste actrice

21:32 Grande dame van de Nederlandse film Willeke van Ammelrooy is vanavond naar Afas Live afgereisd door de uitreiking van de Televizier-Ster Acteur/Actrice. Willeke spreekt over Rutger Hauer, de acteur uit Floris die zij al haar hele leven kende en die deze zomer overleed. Ze vond hem eigenwijs en legde daarmee de link naar de drie genomineerde actrices, Chantal Janzen, Elise Schaap en Ilse Warringa. De prijs gaat naar Elise Schaap. In haar dankwoord zegt ze onder meer het ontzettend jammer te vinden dat ze na vijf seizoenen Familie Kruijs afscheid moet nemen van Ruxandra. Mét Ruxandra-accent!

Nienke Plas pakt Televizier-Ster Online Videoserie

21:23 Dan is het tijd voor de eerste prijs, een nieuwe prijs bovendien. Speciaal voor de uitreiking van de Online Video-serie is Nikkie de Jager opgeroepen, de grootste YouTuber van Nederland met 13 miljoen volgers wereldwijd. Nikkie is bovendien ambassadeur voor Televizier-Ster Online Videoserie. Voor de zijn genomineerd #Boos van Tim Hofman, Shitty Diary van Nienke Plas en Jachtseizoen2 van StukTV. Nikkie reikte de prijs uit aan Nienke Plas voor haar Shitty Diary

 

Dionne Stax debuteert

21:17 Inmiddels zijn ook de presentatoren van de glimmende showtrappen gekomen: Rik van de Westelaken en Dionne Stax! Was Rik vorig jaar nog de debutant, dit jaar is hij al de senior naast Dionne Stax, die het Gala voor het eerst mag presenteren. De oud-Journaallezeres werd dit jaar ingelijfd door Avrotros en mag meteen de grootste liveshow van het haar voor haar rekening nemen.

De genomineerden

21:15 Na de spetterende opening van Romy en het showballet, komen de genomineerden één voor één achter de coulissen vandaan.

Als eerste Jan Smit met een aantal van de deelnemers van het vorige, elfde seizoen van Beste Zangers. Het Avrotros-programma is voor de tweede keer genomineerd. Voor een Jan een bijzonder moment aangezien hij het Gala dit jaar dus niet presenteert en vanuit de zaal mag bekijken.

Dan de verrassing van dit jaar: de Meilandjes! Glimmend van trots lopen Martien & co naar hun hotseats hopende dat hun Chateau Meiland (SBS6) die Ring straks mee mag nemen.

Tot slot komt ook de crew van Expeditie Robinson de zaal in. Een bijzonder gezelschap aangezien presentator Dennis Weening vorig jaar bij de show werd ontslagen om plaats te maken voor een nieuwe presentator, Kaj Gorgels. Zou Dennis als ultieme afsluiter die Ring om zijn vinger mogen schuiven?

De Ring!

21.10 De show start! Bring me a higher love zingt Romy Monteiro bij de opening van het 54ste Gouden Televizier-Ring Gala. En dat is natuurlijk precies waar het om gaat vanavond in de Amsterdamse Afas Live. Voor de drie genomineerden is er namelijk maar één higher love, en dat is die felbegeerde, fonkelende Gouden Televizier-Ring.

Lijnen geopend

20.40 uur De lijnen zijn geopend. Vanaf nu kan er gestemd worden op de genomineerden voor de Gouden Televizier-Ring 2019. Genomineerd zijn Beste Zangers, Chateau Meiland en Expeditie Robinson. Stemmen kan via avrotros.nl/live. Of door te bellen of te smsen. Hoe dat kan lees je hier!

19:30 uur Buiten stroomt het van de regen, maar Afas Live stroomt vol. De genomineerden hebben hun beste goed uit de kast getrokken en zetten hun beste beentje voor op de rode loper van het 54ste Gouden Televizier-Ring Gala. De eerste prijs van vanavond wordt op de rode loper uitgereikt. Robèrt van Beckhoven neemt de Televizier-Ster Digital Impact in ontvangst. 

Livestream Rode Loper op Facebook

Voorafgaand aan de liveshow hoef je ook niks te missen, want Televizier doet live via onze Facebook-pagina verslag vanaf de rode loper. Onze reporter trekt alle sterren en genomineerden aan hun jurk of jasje om ze het hemd nét niet van het lijf te vragen. Onze Facebook vind je hier.

Genomineerden en stemmen

Wil je nog eens rustig doornemen wie er allemaal genomineerd zijn? Kijk dan hier. Wil je helemaal goed beslagen ten ijs zijn, dan zie je hier vast alles wat je moet weten over hoe het stemmen voor de Gouden Televizier-Ring vanavond in zijn werk gaat. 

 

Meer over