Nu te zien

Pathé Thuis-tip: Deadpool 2

2 september 2018 15:00 | film | Door Televizier

© 20th Century Fox
Wade Wilson alias Deadpool is niet over zijn eerste foute grap gestruikeld, maar het lachen vergaat hem in het begin van Deadpool 2: zijn geliefde Vanessa wordt vermoord. Stuk van verdriet laat hij zich concentreren voor een X-Mannenteam.

Een drama voor Wade Wilson, alias Deadpool (Ryan Reynolds). De huurmoordenaar met bovennatuurlijke gaven laat een opdracht in de soep lopen. Zijn doelwit ontkomt en neemt wraak: hij doodt Wades vriendin Vanessa. Gesloopt van verdriet probeert Wade vervolgens zelfmoord te plegen, maar dit mislukt. Colossus vindt hem, zet hem weer in elkaar en maakt hem lid van de X-Mannen.

Firefist

Dat lidmaatschap komt goed uit, want de mutanten krijgen het aan de stok met de autoriteiten. Centraal in dit conflict staat Russell Collins, ook wel bekend as Firefist. Dit jochie woont in een weeshuis, en zijn bovennatuurlijke krachten worden daar onderdrukt. Deadpool schiet hem samen met Colossus en Negasonic Teenage Warhead te hulp. Het blijkt het begin van een avontuur vol buitenaardse tijdreizigers en moordlustige robots.

Kritiek

De makers kregen flink wat kritiek uit feministische hoek op het script. Er zou sprake zijn van ‘fridging’, het doden van een vrouwelijk personage om het karakter van de mannelijke hoofdrolspeler te bevorderen. Leitch ontkende dat Deadpool vrouwonvriendelijk zou zijn. Integendeel: er zitten flink wat vrouwelijke superhelden in Deadpools team en dat zijn zeker geen kwetsbare popjes.

Vanaf 27 augustus op Pathé Thuis.

Meer over