'Absurd klinkend verwijt'

Op1-baas reageert op harde uitspraken Muusse

15 augustus 2021 10:10 | informatief | Door Wietse Zuidberg

© Wessel de Groot
Voormalig Op1-presentator Talitha Muusse haalde vrijdag flink uit in het programma Media Inside in de richting van haar voormalig bazen. Een dag later kwam de reactie van Bert Huisjes, coördinator van Op1 en tevens hoofdredacteur van WNL.

"Het komt over als nogal een absurd klinkend verwijt aan haar opdrachtgever, KRO-NCRV", zegt Huisjes tegen het AD vanaf zijn vakantieadres.

Politieke inmenging

De kritiek van Muusse was niet mals vrijdagavond. Volgens haar werd achter de schermen van de NPO 1-talkshow flink gestuurd. "Vanaf het begin dat ik daar zat kreeg ik af en toe al signalen door van: sommige politieke partijen zijn niet zo blij met jouw benoeming als presentator", zo zei ze. "Zo wordt het dan gebracht, van: 'We hebben van die en die politieke partij gehoord dat ze niet taart zijn gaan eten omdat jij bent benoemd als presentator, dus hou je een beetje in, hou je een beetje gedeisd.'"

'Absurd'

Huisjes benadrukt dat de omroepen die Op1 maken volledig onafhankelijk werken: "de redactie en omroepen zijn volledig onafhankelijk, zoals dat ook hoort bij de publieke omroep. Ervaringen van tijdelijke invallers kunnen natuurlijk vertekend zijn door een te geringe kennis van het redactionele proces, veronderstellingen of eigen gedachten of interpretaties. Daarvoor kan zij zich wenden tot de NPO Ombudsman. De redactie van Op1 zal uiteraard volledige medewerking geven aan elk diepgravend onderzoek."

 

Meer over