Dankzij Kathleen Zellner

Steven Avery stapje dichterbij vrijlating

26 februari 2019 12:06 | informatief | Door Irma Tomas

© Netflix
Er is nieuwe hoop voor Steven Avery. Zijn advocaat Kathleen Zellner heeft bekend gemaakt dat ze nieuw bewijs in de zaak Avery mag presenteren voor het zogenaamde Circuit Court.

Zellner wil botten die zijn gevonden buiten het erf van Steven Avery laten testen om te zien of ze aan het slachtoffer, Teresa Halbach, toebehoren. Als dat het geval is, dan haalt dat de theorie van de aanklagers onderuit die altijd hebben beweerd dat Teresa op het erf van Avery is vermoord en verbrand.

Nieuw proces

Zellner heeft ook bezwaar aangetekend over de teruggave van botten aan de familie Halbach zonder dat te vertellen aan de verdediging. Dat werd vervolgens gecremeerd zodat belangrijk bewijsmateriaal verloren ging. Wanneer het Circuit Court het nieuwe bewijs aanvaardt, kan dat leiden tot een nieuw proces voor Steven Avery.

Netflix

Hij en zijn neefje Brendan Dassey zitten al sinds 2005 in de gevangenis voor deze moord. Hun lot werd bekend dankzij de twee delen van de documentaire Making a murderer op Netflix. In het tweede deel speelde advocate Kathleen Zellner een grote rol.

Meer over