Nieuw tv-seizoen

Talkshowoorlog op komst

1 Augustus 2019 12:04 | informatief | Door Irma Tomas

© William Rutten
Nu Net5 in het nieuwe seizoen totaal onverwacht ook een talkshow maakt, is de aanstaande oorlog in talkshowland compleet. Wie heeft de beste papieren?

Vandaag werd bekend dat Merel Westrik vanaf half oktober een talkshow presenteert bij Net5. Op welke dag en tijdstip dat zal zijn, is nog niet bekend, maar feit is dat het in het nieuwe seizoen behoorlijk vol wordt met de praatprogramma's.

Beau van Erven Dorens

Op NPO 1 hebben we in de vooravond DWDD of M en op de late avond Jinek of Pauw. Bij RTL 4 moet Beau van Erven Dorens (na het falen van Twan Huys) de nieuwe latenightshow aldaar tot een succes zien te maken en bij Veronica komen Wilfred Genee en Hélène Hendriks op zondagavond terug met hun Café Hendriks en Genee. En dan is daar ook nog het onwaarschijnlijke duo Gordon en Patty Brard, dat onlangs een pilot voor een talkshow opnam voor een van de zenders van John de Mol. Het is druk, druk, druk. 

Linda de Mol 

Voor Merel Westrik zal het een behoorlijke uitdaging worden om haar programma tot een succes te maken. Het wordt een op vrouwen gerichte talkshow en daarmee sluit je meteen al bijna de helft van de Nederlandse bevolking uit. Bovendien is Net5 een tot nu toe zeer matig bekeken zender die al menig BN'er eronder kreeg. Daphne Bunskoek, Bridget Maasland, Rik van de Westelaken, Nicolette van Dam en Arie Boomsma maakten in het recente verleden allemaal zonder veel succes programma's voor de zender. Het grote verschil is dat nu Linda de Mol en Linda.-hoofdredacteur Jildou van der Bijl de scepter zwaaien bij Net5. En Linda is geen vrouw die flops maakt. 

Merel Westrik 

Gezien de concurrentie op talkshowgebied lijkt het logisch wanneer Net5 het programma van Merel op primetime zet, ergens tussen DWDD en de latenightshows van NPO 1 en RTL 4. Dan kunnen de Publieke Omroep en RTL hun eigen oorlog op de late avond uitvechten. Een andere optie is natuurlijk de zaterdagavond; de enige dag zonder praatprogramma's op de Nederlandse televisie. Over een paar maanden weten we wie als winnaars boven komen in deze talkshowoorlog. 

Meer over