DE KIJKCIJFERS VAN DINSDAG 15 OKTOBER 2019

De TV van gisteren: Dramatische start voor Sophie Hilbrand

16 oktober 2019 08:37 | kijkcijfers | Door Televizier

© BNNVARA

It’s a man’s world van Sophie Hilbrand is dinsdagavond van start gegaan met dramatische kijkcijfers. Slechts 167.000 kijkers zagen het ‘genderexperiment’.

Het nieuwe programma van Sophie Hilbrand, waarin de rolpatronen tussen mannen en vrouwen worden belicht, zorgde bovendien ook nog voor een kijkcijferdip op NPO 3. Er keken aanzienlijk minder mensen dan naar First Dates (302.000) dat ervoor kwam en Je zal het maar hebben (250.000), dat ook aan een nieuw seizoen begon, erna.

De Sleutel tot succes 

Beau van Erven Dorens had op RTL 4 een stuk meer geluk met de start van De Sleutel. Met 914.000 kijkers keken er net geen miljoen mensen naar de opvolger van zijn eerdere daklozenprogramma’s The Amsterdam Project en Het Rotterdam Project. Kijkers op twitter waren ook vol lof over het programma waarin daklozen de sleutel van een nieuw huis krijgen.

Afhakers

Helaas voor de sympathieke presentator wist hij die kijkers niet vast te houden voor zijn talkshow Beau, dat zonder reclame direct aansloot op De Sleutel. Met 445.000 keek nog niet de helft van de De Sleutel-kijkers. Wellicht had het iets te maken met het volgens twitteraars nogal onsamenhangende verhaal van de barman uit Ruinerwold die als eerste aan het woord kwam. Hij kwam vertellen over de ontsnapte jongeman uit het gisteren ontdekte Drentse boerderijgezin.

Bibian Mentel op het doek

Op NPO 1 werd Paralympiër Bibian Mentel geportretteerd door drie kunstschilders in Sterren op het doek. De aflevering trok 858.000 kijkers, een stuk minder dan vorige week, toen er 1129000 mensen keken naar de aflevering met Maarten van Rossem.

Meer over