Kijkcijfers maandag 27 januar 2020

De TV van gisteren: Eerste dag finaleweek De Slimste Mens goed voor 1,5 miljoen kijkers

De slimste mens begon deze week aan de finaleweek en deed dat met prima cijfers. Bijna 1,5 miljoen kijkers zagen advocaat Khalid Kasem, kinderboekenschrijver Gideon Samson en bassist Xander Vrienten aan de gang.
Al vrij snel werd duidelijk dat Xander Vrienten veruit de zwakste schakel van het stel was. Hij kon dus zijn biezen pakken bij De slimste mens. De finaleweek ziet er trouwens zo uit.

Opvallend is dat vooral Xander en Gideon tegen hun zin bij de quiz lijken te zitten, maar misschien is dat de spanning.  

Married at first sight

Verder was vooral NPO1 spekkoper. Spoorloos trok 1,5 miljoen kijkers, DWDD, 1,4 miljoen en Radar 1,1 miljoen. Bij de talkshows trok Op1 (967.000) flink wat meer kijkers dan Jinek (724.000). Married at first sight op RTL 4 deed het weer prima met 1,1 miljoen kijkers. En daarin is favoriet koppel Henk en Chantal op huwelijksreis in Turkije alwaar ze zich onderdompelden in de lokale eetcultuur. 

De Scheetjes

Op SBS6 was het de vraag hoe het zou gaan na het verplaatsen van De Scheetjes wegens te weinig kijkers. SBS programmeerde in plaats daarvan een herhaling van Waar is de Mol?. Maar daarmee ging het nog veel slechter. Johnny trok 206.000 kijkers terwijl De Scheetjes vorige week nog goed waren voor 347.000 belangstellenden. Maar misschien kwam dat omdat Lil' Kleine te gast was in Waar is de Mol?

Meer over:

Reageren