Kijkcijfers zondag 13 december

De TV van gisteren: Finale Project Rembrandt wint het van Linda de Mol

14 december 2020 09:15 | kijkcijfers | Door Dominique Hofman

© Project Rembrandt
Ruim 1,3 miljoen mensen zaten gisterenavond klaar voor de finale van Project Rembrandt. Het televisieprogramma deed het daarmee beter dan Linda's Wintermaand, al bleek ook dat programma gisteren wederom een groot succes voor SBS 6. 

Wie niet wil weten wie Project Rembrandt gewonnen heeft, moet nu stoppen met lezen. De jury verkoos de 21-jarige Wolf namelijk tot winnaar, tot grote frustratie van in ieder geval kijkers op Twitter. Daar wordt meerdere malen gezegd dat niet hij, maar deelnemer Alfredo de winnaar van het programma had moeten zijn. Volgens sommigen moet er volgend jaar zelfs een nieuwe jury komen. 

 

Acteerwerk Matthijs van Nieuwkerk

Wie deze keer iets minder commentaar hoefde te verwerken was Linda de Mol met haar Linda's Wintermaand. Hoewel haar kijkcijfers ten opzicht van vorige week maar liefst 700.000 daalden, hoeft De Mol alsnog niet ontevreden te zijn met ruim 1,2 miljoen mensen die afstemden op het dubbelinterview met Matthijs van Nieuwkerk en Sigrid Kaag. Van Nieuwkerk is ten slotte geen minister president, al zagen we in de uitzending wel een knap staaltje acteerwerk van de ex-presentator van De Wereld Draait Door in Baantjer. Dat fragment alleen al was de moeite waard. 

F1 en Caroline Tensen

Ook op het gebied van sport was het zondag een enerverende dag. Ruim 1,4 miljoen mensen zagen de overwinning van Max Verstappen in de Formule 1 op het Yas Marina Circuit in Abu Dhabi en maar liefst 2 miljoen mensen keken naar Studio Sport Eredivisie op de NPO1. RTL 4 deed het ietsje minder, maar scoorde zoals gebruikelijk goed met Caroline Tensen en haar Eén tegen Vijftig om 20.00 uur. Ze behaalde daarmee de zesde positie in de Kijkcijfer Dag top 10, die zondagavond traditioneel gezien werd 'gewonnen' met het 20.00 uur journaal (2,5 miljoen kijkers). 

 

Meer over