Kijkcijfers donderdag 25 mei

De TV van gisteren: Kamp van Koningsbrugge moet nog even inkomen

26 mei 2023 09:22 | kijkcijfers | Door Judith Regeling

© NLZiet
Het nieuwe seizoen van Kamp van Koningsbrugge is ondanks de relatief goede score toch teleurstellend begonnen voor de makers. Met 865.000 kijkers had het programma met Jeroen van Koningsbrugge, Dai Carter en Ray Klaassens een van de minst bekeken aflevering ooit.

De makers kunnen de taart daarom ook beter nog niet aansnijden.

Kamp van Koningsbrugge

In dit derde seizoen van het AVROTROS-programma Kamp van Koningsbrugge gaan wederom vijftien cursisten de ultieme uitdaging aan. In heuvelgebied dat er op het eerste oog prachtig uitziet, wagen ze zich aan loodzware opdrachten als bergen eigen maken, er navigeren, vuur maken en zwemmen in ijskoud water. In de eerste aflevering bleek dit direct zwaarder dan ooit: maar liefst twee kandidaten - Mick en Marty - moesten al na een paar uur de handdoek in de ring gooien.


Mr. Frank Visser Doet Uitspraak

Kamp van Koningsbrugge wordt in de kijkcijferlijst op de hielen gezeten door SBS6. Daar was weer een nieuwe aflevering te zien van Mr. Frank Visser Doet Uitspraak, waarin Viktor Brand naar Zaandam werd gestuurd om een conflict tussen de Zaandamse buurvrouwen Ivy en Radha te sussen. De één vond namelijk dat de ander teveel herrie maakt, terwijl de ander juist doodsangst was voor haar buurvrouw. En dat gegeven leidde niet bepaald tot een fijne sfeer.

Gelukkig was er wel sprake van 'eind goed, al goed'. Aan het einde was te zien hoe de twee elkaar ondanks alles toch lachend een hand konden geven.


Nick Schilder

Wat verder opvalt, is de toch teleurstellende score van Nick, Simon & Kees: The Beatles. De heren begonnen dit seizoen met 615.000 kijkers en de hoop en verwachting was dat dit aantal nog zou aantrekken. Maar dat is niet gebeurd. De heren trokken gisteravond 555.000 kijkers naar NPO1. Nick Schilder deed het daarmee dus beter bij Jinek: 597.000 kijkers zagen hoe hij alweer voor de vierde keer deze week aanschoof bij de talkshow om zijn muziek te laten horen.


Talkshows

Uiteraard konden de andere talkshows niet uitblijven. Vandaag Inside is net als de afgelopen dagen de koploper en wel met 972.000 kijkers. Het zilver is voor Op1 met 614.000 kijkers en daarna volgt Jinek dus pas. Deze drie programma's laten wel stuk voor stuk Hart van Nederland en Shownieuws vergeten. Hart van Nederland is met 564.000 kijkers op een twaalfde plek beland, Shownieuws kwam niet verder dan 340.000 kijkers.

Meer over