Kijkcijfers maandag 4 maart 2024

De TV van gisteren: Kamp van Koningsbrugge verslaat Chateau Meiland VIPS voorlopig in strijd om kijkers

5 maart 2024 09:46 | kijkcijfers | Door Marjolein Vos

© Still Uitzendinggemist
Het is het programma Kamp van Koningsbrugge dat maandagavond om half negen de meeste kijkers (824.000) aan zich weet te binden. Chateau Meiland VIPS sluit vlak achter het programma aan met 821.000 kijkers. Beide programma's moeten wel onder meer journaals, RTL Boulevard (1,1 miljoen), EenVandaag (947.000), De Avondshow met Arjen Lubach (890.000) en Met het Mes op Tafel (862.000) voor laten gaan in het algemene beeld met kijkcijfers.

Overall werd er maandagavond minder televisie gekeken dus alle cijfers zijn lager dan vorige week. 

Bikkelen

Het was weer afzien voor de cursisten in Kamp van Koningsbrugge deze aflevering. Damiën moest vertrekken en de andere kandidaten moesten zich weten te redden in een nat, koud en donker bos. Om vervolgens na een klein beetje slaap te verschijnen om hun gevechtsbereidheid te tonen. Oud-commando Dai Carter en presentator Jeroen van Koningsbrugge waren duidelijk blij verrast met het resultaat. En de kijkers? Die hadden vooral respect voor de kandidaten.

Nieuwe gasten

In Chateau Meiland VIPS kwamen in de aflevering van deze week Patty Brard en Debbie de Jong (B&B Vol Liefde) op bezoek. Sommige kijkers zijn vooral geschrokken als het gaat over het gesprek tussen Maxime Meiland, Patty en Erica Meiland in het dierenasiel. Patty adviseert wel even wat Erica nodig heeft aan spuitjes in haar gezicht en dat kan niet iedereen waarderen. 

Laatste aflevering

En natuurlijk was John Williams maandagavond weer ready for rescue. Voor de laatste keer dit seizoen gaat hij weer op pad voor Help, Mijn Man Is Klusser en weet 710.000 kijkers aan zich te binden. Zij zien op hun beurt hoe Fred en Marijke twee jaar geleden een huis kochten tijdens een lastige periode. Fred lag met het coronavirus op de intensive care en dat terwijl hij al een openhartoperatie en twee hartinfarcten heeft ondergaan. Gebreken werden over het hoofd gezien en inmiddels gebruiken ze het geld voor de studie van hun dochter om de woning op te knappen.

Kijkcijferknaller

Om half tien blijft het Vandaag Inside dat goed scoort. Met Özcan Akyol aan tafel scoort het programma 1,1 miljoen kijkers. Op dit tijdslot zit ook Keuringsdienst van Waarde (met nieuwe verslaggever Stefan Stasse) dat na Kamp van Koningsbrugge 300.000 kijkers verliest en eindigt met 556.000 mensen voor de buis.

* De kijkcijfers uit dit artikel, komen van Tina Nijkamp. Deze kijkcijferkenner publiceert iedere dag de meest opvallende cijfers op haar account op Instagram @tinanijkamp.

Meer over