Kijkcijfers maandag 19 februari

De TV van gisteren: Kanjers in Kamp van Koningsbrugge gaan voor groot publiek tot het uiterste

20 februari 2024 08:45 | kijkcijfers | Door Marjolein Vos

© Still Uitzendinggemist
Het was weer afzien voor de kandidaten van Kamp van Koningsbrugge in de aflevering van maandagavond. Lekkende jerrycans, een bikkelharde mars en eindeloze opdrachten. Met 894.000 het best bekeken programma van de avond.

En de concurrentie is voor het programma dichtbij want Radar komt in de buurt met 806.000 kijkers.

Haperende jerrycans

Naast dat de kijkers van het programma Kamp van Koningsbrugge veel respect hebben voor de kandidaten, is er ook een grappig element voor velen in deze aflevering. Om het minst of geringste gaan de jerrycans lek die de deelnemers mee moeten zeulen. De meesten geven niet op en gooien er dan maar zand in om toch de juiste massa mee te slepen. En dat tot bewondering van de kijkers. Sowieso is de tendens dat de mensen op de bank voor de tv het niveau hoog vinden dit seizoen. 

Klussers

In Help, Mijn Man Is Klusser waar 823.000 mensen naar keken, helpt John Williams met zijn klusteam Marc en Fenneke. De twee kochten een huis, maar door verborgen gebreken moest de net verbouwde begane grond gesloopt worden. En dat zorgt voor een financiële strop. Ze hebben de bovenverdieping nog niet helemaal aan kunnen pakken en medisch gezien kunnen ze het beiden ook niet aan. Fenneke is zwanger van hun tweede kindje en Marc heeft een operatie gehad maar blijvende schade. De aflevering was in ieder geval voer voor een hoop reacties. 

Laatste aflevering

Ook met de laatste aflevering van Camping de Wildernis op SBS6 weet Johnny de Mol en crew geen kijkcijferkanon te scoren. Toch zijn er liefhebbers die het gaan missen. Het programma sluit af met 415.000 kijkers. Van Roosmalen en Groenteman scoort hoger met 446.000 kijkers op NPO3. Vandaag Inside scoort het best om half tien met ruim 1 miljoen kijkers. 

Talkshowtijd

In de battle van de talkshows trekt verder Sophie en Jeroen aan het langste eind. Zij scoren 721.000 kijkers gevolgd door Humberto met 653.000 kijkers. En dan waren er nog Op1 (547.000) en Tijd voor Max (468.000).

Met het Mes op Tafel

Het was even spannend wat een nieuwe week voor Met het Mes op Tafel met nieuwe presentator Sjoerd van Ramshorst zou gaan doen, maar de presentator kan opgelucht ademhalen. Hij levert 100.000 mensen voor de buis in en komt daarmee uit op 812.000 kijkers wat een goede score is. 

 * De kijkcijfers uit dit artikel, komen van Tina Nijkamp. Deze kijkcijferkenner publiceert iedere dag de meest opvallende cijfers op haar account op Instagram @tinanijkamp.

Meer over