Kijkcijfers zondag 3 februari 2019

De TV van gisteren: Kijkcijferrecord voor finale Heel Holland Bakt

4 Februari 2019 08:25 | kijkcijfers | Door Irma Tomas

© Screenshot Omroep MAX
Nooit eerder keken zoveel mensen naar de finale van Heel Holland bakt. De aflevering van zondag trok op een haar na 4 miljoen kijkers.

Het was de zesde editie van het bakprogramma dat dus nog steeds populairder wordt. Heel Holland bakt verslaat met deze cijfers zelfs het machtige Boer zoekt vrouw dat bleef steken op 3,9 miljoen kijkers. Vorig jaar trok de finale van Heel Holland bakt 3,4 miljoen kijkers. Anna was dit jaar de beste thuisbakker.

Het einde van Heel Holland bakt en de tragische uitzending van Wie is de Mol? van zaterdag betekent voor veel kijkers ook het einde van een mooie periode. 

Project Rembrandt

Na Heel Holland bakt bleven 1,4 miljoen mensen zitten voor Project Rembrandt, dat is iets minder dat de week ervoor toen de kopie van Heel Holland bakt maar dan voor amateur kunstschilders begon. Een van de kandidaten is een oude bekende.

Langs Romeinse wegen

Op RTL 4 bood Linda de Mol dapper tegenstand aan het geweld op NPO 1, ze scoorde 1,3 miljoen kijkers met de quiz Weet ik veel. De serie Judas leverde weer wat kijkers in en kwam uit op 706.000. SBS 6 had wederom een matige zondagavond met 375.000 kijkers voor de Gordon-show Dat verzin je niet en 470.000 voor Winston Gerschtanowitz in The wall. Op NPO 2  begon Rick Nieman aan zijn Italiaanse reisprogramma Langs Romeinse wegen met 371.000 kijkers.

Meer over