De kijkcijfers van zaterdag 2 februari 2019

De TV van gisteren: Wie is de mol? trekt 2.8 miljoen kijkers

De vijfde aflevering van Wie is de mol? levert NPO 1 met gemak de overwinning op primetime op. 2.8 miljoen mensen zagen hoe aan het eind van de uitzending een geliefde kandidaat sneuvelde.

De populariteit van Wie is de mol? straalt uiteraard ook af op NPO 3 waar napraatprogramma Moltalk gezien werd door 1.2 miljoen mensen. Dit betekent wel dat er veel mensen wegzapten bij NPO 1, zodat het verslag van de Opening van het Rembrandtjaar door slechts 605.000 kijkers gezien werd. Analyserende molloten bleken ook geen fan van Experimensen, de ludieke wetenschapsshow van Stefano Keizers werd herhaald na Moltalk en leverde 263.000 kijkers op. Dat waren er wel meer dan afgelopen maandag.

RTL 4 stabiele tweede

Inmiddels lijken de kaarten qua kijkcijfers geschud wat betreft de strijd tussen RTL en NPO. Holland's got talent scoorde in haar vijfde uitzendweek een slordige 1.4 miljoen kijkers. Online was er veel hilariteit over de act van kameel Aladdin die er niet zoveel zin in had. Daarna deed ook Wie ben ik? het uitstekend met ruim 1 miljoen kijkers. Herhalingen van Iedereen is gek op Jack en Aaf leverden respectievelijk 386.000 en 287.000 op.

SBS rommelt met Vrienden van Amstel

SBS6 had haar gehele zaterdagavondprogrammering ingeruimd voor een verslag van Vrienden van Amstel LIVE. Naast een registratie van de vele, verrassende optredens in Ahoy' gaf Giel Beelen een exclusief kijkje achter de schermen. 609.000 muziekliefhebbers zaten klaar, maar velen vonden het geen onverdeeld genoegen omdat de zender besloot het concert te onderbreken voor Hart van Nederland

Meer over:

Reageren