Kijkcijfers 7 april 2022

De TV van gisteren: Mariana’s masterplan is weer succesvol in Expeditie Robinson: All Stars

8 april 2022 09:04 | kijkcijfers | Door Esther Hut

© RTL

Er viel een hoop te beleven op tv gisteravond en dat is te zien aan de kijkcijfers. Van verrassingen in Expeditie Robinson: All Stars, Jaimie Vaes bij Khalid en Sophie en VVDementie geïntroduceerd bij Dit Was het Nieuws.

Expeditie Robinson: All Stars

Een paar afleveringen terug gedroeg Edith zich vrij onsportief tegenover Hugo, dus tijdens de proef kon ze het een en ander terugverwachten. Toch waren de 622.000 kijkers verdeeld over hoe de andere kandidaten het gemunt hadden op haar en haar alle zware zakken gaven tijdens de proef.

Edith zag natuurlijk de bui al hangen bij de eilandraad. Enters Mariana Verkerk. Die had natuurlijk weer haar masterplan paraat om niet de voordehandliggende persoon eruit te stemmen maar iemand anders en kreeg bijval. Wat voor een enorme verrassing zorgde bij de groep en vooral Thomas.

Floortje Naar het Einde van de Wereld

Floortje Naar het Einde van de Wereld was na het 20:00 uur Journaal (1,8 miljoen kijkers) het best bekeken programma van de avond en wist weer 1,4 miljoen kijkers te boeien met haar reis naar de Azoren en het kleine eilandje Santa Maria.

Dit Was het Nieuws

Een miljoen mensen zagen gisteravond de laatste aflevering van het seizoen van Dit Was het Nieuws. Het seizoen had wat bewogen momenten met onder andere de term ‘staatsontvoering’ die Peter Pannekoek introduceerde. Dit keer waren Mark Rutte en de NS de sjaak, tot hilariteit van de kijkers.

Khalid en Sophie

Lang was het stil rondom Jaimie Vaes, de inmiddels ex-vriendin van Lil Kleine. Sinds de beelden naar buiten kwamen waarop te zien was hoe ze werd mishandeld door de rapper, was het stil van haar kant. Tot gisteravond. Jaimie schoof aan tafel bij Khalid & Sophie om haar verhaal te doen. Het programma scoorde daarmee een goede 535.000 kijkers. Jaimie kreeg bijval van de kijker en dat leverde veel positieve reacties op.

Meer over