De kijkcijfers van maandag 29 juni 2020

De TV van gisteren: NPO domineert met Max Vakantieman en Het mooiste meisje van de klas

30 juni 2020 12:11 | kijkcijfers | Door Andrea Peelen

© AVROTROS

Het lijkt erop dat de tv-kijker het liefst naar NPO kijkt deze zomer. Net als de voorgaande dagen wordt de top 3 gedomineerd door programma’s van de publieke zender. Vooral Max vakantieman en Het mooiste van de klas scoorden gisteravond bovengemiddeld.

Max vakantieman, waarin onder andere werd gewaarschuwd voor ongedierte op vakantie, werd door ruim 1,6 miljoen kijkers aanschouwd. Alleen het NOS-journaal scoorde hoger (2 miljoen). 

Bijzonder verhaal 

Het meest bijzondere programma van de avond was toch wel Het mooiste meisje van de klas. Zo’n kleine 1,4 miljoen kijkers zagen Jaap Jongbloed videobellen met Juliette. De knappe Groningse heeft borstkanker en is inmiddels overleden. De aflevering zorgde op Twitter voor een stortregen van mooie reacties.

De talkshows 

Voor de kijker zijn er deze zomer veel talkshows te zien. Op1, waar CEO Steven van der Heijden van Corendon aanschoof om over de vluchten naar Turkije te praten, scoorde gemiddeld met 772.000 kijkers. Daaronder volgt M, de talkshow van Margriet van der Linden (730.000 kijkers). De komst van Thierry Baudet en Theo Hiddema in Beau leverde misschien geen kijkcijferhit op, maar deed het netjes met 707.000 kijkers.

BZV-kopie

Een programma dat een stuk minder goed werd bekeken is Married at first sight: second chance. Slechts 445.000 kijkers keken naar de aflevering waarin de Milly, Marcel en Maxime gingen speeddaten. Op Twitter is de kritiek voornamelijk dat het format te veel lijkt op BZV.

Meer over