Kijkcijfers dinsdag 7 januari 2020

De TV van gisteren: Op1 wint net aan van Jinek

8 januari 2020 08:45 | kijkcijfers | Door Irma Tomas

© EO
Voor de tweede achtereenvolgende dag had de talkshow Op1 net iets meer kijkers dan Eva Jinek op RTL 4. Ditmaal maakten Tijs van den Brink en Giovanca hun debuut. 
Op1 had 940.000 kijkers en Jinek kwam daar vlak achteraan met 904.000. Het kan zijn dat de kijkers afstemmen op Op1 omdat ze nieuwsgierig zijn naar de nieuwe duo's, maar tot nu toe zal de NPO best tevreden zijn. Dat waren de kijkers ook al kreeg Giovanca de kritiek dat ze voortdurend 'ja' zei als de gasten aan het woord waren. 

 Deze talkshow-oorlog maakt kijkers ook creatief. 

Married at first sight

Voor de tweede achtereenvolgende dag werd Married at first sight uitgezonden op RTL 4 en ook nu trok de trouwshow behoorlijk wat kijkers. 843.000 kijkers zagen dat het eerste stel in het huwelijksbootje stapte. Een van de andere bruiden in spe kreeg koudwatervrees en niet zo'n beetje ook. 

Five days inside

Omdat Beau van Erven Dorens geen tijd meer heeft voor zijn Gouden Televizier-Ring winnende programma Five days inside worden de honneurs dit seizoen waargenomen door Angela Groothuizen, Caroline Tensen en Natasja Froger. Natasja trapte af en trok een keurige 777.000 kijkers met haar verblijf in een instelling voor mensen met de ziekte van Huntington. 

Meer over