Kijkcijfers maandag 6 januari 2019

De TV van gisteren: Nieuwe talkshow Op1 begint goed

7 januari 2020 08:56 | kijkcijfers | Door Irma Tomas

© Wessel de Groot
De eerste uitzending van Op1, de vervanger van Jinek en Pauw op NPO 1, kende een behoorlijk goed begin. 1,1 miljoen mensen keken en de reacties waren ook nog eens best goed. Concurrent Jinek trok 1 miljoen kijkers op RTL 4.
De NPO skipte de reclame na Spoorloos en begon zo 10 minuten vroeger dan aangekondigd om Jinek voor te zijn. Het is niet voor niets een talkshow oorlog. Erik Dijkstra en Willemijn Veenhoven beten als duo het spits af in Op1 en volgens de kijkers deden ze dat helemaal niet verkeerd. Het zal een opluchting zijn voor de NPO. 

De scheetjes

Ook RTL zal trouwens blij zijn met de cijfers. 1 miljoen kijkers voor hun talkshow is natuurlijk prima. Er waren nog veel meer nieuwe programma's op deze maandag. Het minst werd gescoord door De scheetjes, die het nieuwe Chateau Meiland zouden moeten worden. Dat lijkt er niet in te zitten. De immer gebruinde Hans en Karin trokken 426.000 kijkers. 

100 jaar jong

Ook Gordon zal teleurgesteld zijn in de cijfers voor zijn nieuwe programma 100 jaar jong op SBS 6. Hij trok 592.000 kijkers met zijn portretten van 100-jarigen. De presentator kreeg wel goede kritieken.  

Married at first sight 

Het was ook een spannende dag voor Carlo Boszhard die debuteerde als presentator van een dubbele aflevering Married at first sight. Een aantal kijkers vond hem wat hysterisch maar een score van 844.000 is prima. Het meest opvallende stel tot nu toe waren Henk en Chantal en dan vooral de wenkbrauwen van de laatste

Meer over