Kijkcijfers zaterdag 3 november 2018

De TV van gisteren: Praat Nederlands Met Me trapt af met 1,2 miljoen kijkers

4 november 2018 08:28 | kijkcijfers | Door Faye Heijnis

© Roland J. Reinders
Praat Nederlands Met Me, de nieuwe spelshow onder presentatie van Art Rooijakkers op RTL 4, is met ruim 1,24 miljoen kijkers van start gegaan.

Georgina Verbaan, Jeroom Snelders, Martijn Koning en Pieter Derks strijden vanaf nu elke zaterdagavond om wie de grootste talenknobbel heeft. Op Twitter klonken helaas overwegend negatieve geluiden over het nieuwe format en Arts presentatie. Ook leek er iets mis te gaan met de puntentelling.

Studio Sport Eredivisie

Voetbal deed het 't allerbest op de zaterdagavond: maar liefst 1,4 miljoen mensen zaten aan de buis gekluisterd voor de samenvattingen van Ajax - Willem II (2-0), NAC Breda - Heracles Almelo (2-1), AZ - De Graafschap (1-0) en PSV - Vitesse (1-0).

All you need is love en Kassa

All you need is love behaalde ook de top vijf met ruim 1,21 miljoen kijkers. Kassa kon bijna hetzelfde aantal kijkers bekoren met de uitzending over faillissement van en de lange wachttijden bij ziekenhuizen. Verder werd er gekeken naar EenVandaag (bijna 1,07 miljoen kijkers) en schaatsen (933.000 kijkers). 

Marc-Marie Huijbregts: Getekend

715.000 kijkers schakelden naar de cabaretvoorstelling Getekend van Marc-Marie Huijbregts op NPO 1. Die werd in de kranten matig gerecenseerd, maar over de tv-uitzending klinken op Twitter overwegend positieve noten. Het was een opwarmertje voor de Oudejaarsconference die de favoriete tafelheer van DWDD zal verzorgen.

De opvolgers en Epke Zonderland

Net buiten de kijkcijfer top tien viel De opvolgers met 703.000 kijkers, het programma waarin Quote-hoofdredacteur Sander Schimmelpenninck op onderzoek uitgaat in de wereld van families die al generaties lang een bedrijf delen en nu op zoek zijn naar een nieuwe eigenaar. Het deed het beter dan onder meer de weekendeditie van RTL Boulevard (551.000 kijkers) en de herhaling van Het perfecte plaatje (415.000 kijkers) op RTL 4. 505.000 kijkers zagen 's middags Epke Zonderland zijn derde wereldtitel winnen tijdens het WK Turnen. 

Dance as one

Kostuumdrama Vanity Fair deed het met 377.000 kijkers beter dan SBS6's nieuwe dansshow Dance as one (351.000 kijkers). Het programma waarin twintig dansgroepen uit Nederland en België tegen elkaar strijden, wil dus niet echt aanslaan. 

Meer over