De kijkcijfers van dinsdag 2 juni 2020

De TV van gisteren: RTL scoort met amusement op dinsdag

3 juni 2020 08:34 | kijkcijfers | Door Jacob-Jan van de Groep

© William Rutten
RTL scoorde op de dinsdag betere cijfers met Beter laat dan nooit en Ik weet er alles van dan dat het de laatste tijd deed met Goede tijden, slechte tijden. Dat moet zenderdirecteur Peter van der Vorst tevreden stemmen, maar ook stof tot nadenken geven.

Goede tijden, slechte tijden is al jarenlang het paradepaardje van de zender, maar Ik weet er alles van scoorde op de dinsdag beter dan de cliffhanger van Nederlands langstlopende soapserie. Het tweede seizoen van Ik weet er alles van ging maandagavond al voortvarend van start, maar dinsdag trok de quiz met Ruben Nicolai als presentator nog meer kijkers met 718.000 belangstellenden. En die waren nogal oplettend.

Vaste schare 

Beter laat dan nooit met Katja Schuurman en de vier Daltons Willibrord Frequin, Barrie Stevens, Peter Faber en Gerard Cox deed het met 804.000 kijkers zelfs nog wat beter dan de quiz van Ruben. De reis van Katja en de vier oude knarren naar Midden- en Zuid-Amerika wordt gevolgd door een vaste schare fans, want het seizoen startte met 1 miljoen kijkers en zit sindsdien kussende 800.000 en 850.000 kijkers.

Talkshows

In de talkshowstrijd was Op1 de best bekeken van de dinsdag. Op de publieke omroep stemden 1.017.00 kijkers af, waar Beau het met 902.000 kijkers moest doen. In de vroege avond had M nog 826.000 kijkers getrokken. In Op1 ging het nog even over de demonstratie op de Dam en Klaas Dijkhoff moest aardig zijn mannetje staan. Dat leverde pittige televisie op.

Meer over