Kijkcijfers vrijdag 28 februari 2020

De TV van gisteren: ruim 1,8 miljoen kijkers voor finale The Voice

29 Februari 2020 08:48 | kijkcijfers | Door Faye Heijnis

© ANP
De winnaar van The voice of Holland 2020 is bekend. 1,83 miljoen kijkers zagen hoe Sophia Kruithof uit Team Anouk het gouden beeldje in ontvangst nam.

Ook ging Sophia naar huis met een auto, een platencontract en een cheque van 500.000 euro. Apetrots was coach Anouk. En volgens het gros van de kijkers, is Sophia de terechte winnaar. Maar hier en daar klinkt een kritische noot, over dat Emma toch echt de enige echte winnares zou zijn.

Aanvaring in DWDD

Jinek profiteerde van de The voice-finale: ruim 1,05 miljoen kijkers zagen hoe Sophia in Eva's talkshow aanschoof. Wie overigens niet naar The voice keek, keek misschien wel naar Flikken Maastricht (NPO 1, 1,37 miljoen kijkers). Ruim 1,32 miljoen kijkers zagen op de vroege avond de aanvaring tussen Peter R. de Vries en Henny Vrienten in DWDD

Erica op reis 

Erica Terpstra trapte haar nieuwe seizoen Erica op reis af met 974.000 kijkers op NPO 1. Ze bezocht Peru, trok daar het Andesgebergte in, was getuige van een bijzonder ritueel op grote hoogte en ontmoette kleurrijke Peruanen. De uitzending werkte aanstekelijk; menig kijker wil nu naar Peru.

 

Meer over