Kijkcijfers van zondag 14 maart 2021

De TV van gisteren: Spreekbeurten lijsttrekkers in Jeugdjournaal in trek

15 maart 2021 08:21 | kijkcijfers | Door Jacob-Jan van de Groep

© ANP

Een paar dagen voor de Tweede Kamerverkiezingen doen politici nog hun uiterste best om stemmen te winnen voor hun partij. Zo ook zondag, toen zes lijsttrekkers te gast waren in een special van het Jeugdjournaal.

Mark Rutte (VVD), Wopke Hoekstra (CDA), Geert Wilders (PVV), Sigrid Kaag (D66), Jesse Klaver (GroenLinks) en Lilian Marijnissen (SP) spraken over hun jeugd, gingen met elkaar in discussie, gaven antwoord op vragen uit het jeugdige publiek en ze hielden een spreekbeurt. Het programma trok 706.000 kijkers.

Podium

Het podium kwam daarmee niet in het zicht voor het Jeugdjournaal. Die plekken waren weggelegd voor het NOS journaal van 20.00 uur (2.504.000), de samenvattingen van de Eredivisie (1.975.000) en Zondag met Lubach (1.721.000 kijkers). Arjen Lubach toverde weer een pareltje uit de hoge hoed met zijn rap Ga niet naar Nieuwsuur.

Internet 

SBS6 had ook een goede zondagavond met uitstekende scores voor Miljoenenjacht en Wie van de drie. In de spelshow met Linda de Mol als host pakte kandidaat Pascal 149.000 euro mee naar Breda. Hij zou zich echter nog weleens achter zijn oren krabben, want er zat maar liefst 2,5 miljoen in zijn koffer. Toch was eigenlijk alleen de thuiswinnaar – die door Winston Gerschtanowitz werd gebeld – het gesprek van de avond vanwege het enthousiasme en de trage internetverbinding.

Top tien

Beat the Champions met Chantal Janzen als host wist zich nog net in de top 10 te nestelen. De RTL4-quiz wist 947.000 kijkers te boeien. Daarmee verloor het nipt van Op zoek naar Maria, waar iets meer dan 1 miljoen kijkers zagen hoe Renee het strijdtoneel moest verlaten.

Meer over