KIJKCIJFERS VRIJDAG 21 FEBRUARI 2020

De TV van gisteren: The Voice haalt uit

22 februari 2020 09:01 | kijkcijfers | Door Wietse Zuidberg

© William Rutten
The Voice of Holland was het best bekeken programma van de vrijdagavond. Met ruime cijfers troef het de concurrentie af.
In totaal keken 1.57 miljoen mensen naar de halve finale van de talentenjacht. Er was overigens nogal wat te doen om de aflevering. Anouk haalde flink uit in de uitzending omdat haar pupil Sanne niet doorging naar de finale. Ze vermoedde zelfs doorgestoken kaart: "het was gewoon een flater. Je zou bijna denken dat het vooropgezet is. Kan bijna niet anders", aldus de zangeres. Op sociale media had Anouk veel medestanders.

NPO scoort ook goed

Ook bij de NPO werd weer goed gescoord, al kan men daar niet tippen aan de cijfers van The Voice. Er keken 1.26 miljoen mensen naar Flikken Maastrichtbovendien zijn er ook nog twee amusementsprogramma's die boven de miljoen kijkers scoorden, namelijk De wereld draait door en 2 voor 12. Uiteraard werd er weer kritisch meegekeken met Flikken Maastricht, waarin nog weleens iets opvalt bij de kijker.

Talkshows

De talkshows ontliepen elkaar vrijdagavond nauwelijks, dus dat betekent dat Jinek niet meer kan profiteren van The Voice of Holland. Naar Op1 van de NPO keken 649.000 mensen en naar Jinek op RTL 4 keken er 701.000.

SBS 6

Bij SBS 6 blijft het een beetje doorploeteren op vrijdag, hetgeen resulteert in drie programma's in de top 25 van de dag. Het best bekeken programma op SBS 6 is Hart van Nederland met 634.000 kijkers. Naar Lingo keken 500.000 mensen en naar BankGiro Loterij The Wall keken er 403.000.

Meer over