De kijkcijfers van maandag 22 juli

De TV van gisteren: We zijn er bijna knalt uit de startblokken

23 juli 2019 08:40 | kijkcijfers | Door Jacob-Jan van de Groep

© MAX
Het nieuwe seizoen van We zijn er bijna kende een meer dan uitstekende start. Met 1.739.000 kijkers knalden Martine van Os en de bejaarden uit de startblokken op NPO1.

In het nieuwe seizoen van We zijn er bijna trekt de groep met kamper of caravan dwars door de Balkan. De groep met ouderen en Martine van Os weet televisiekijkend Nederland al jarenlang te vermaken en te boeien, mede vanwege de herkenbaarheid die komt kijken bij het kamperen.

Podium voor NPO

De NPO had sowieso een uitmuntende maandag. De publieke omroep had van de eerste tien plekken in de lijst van Stichting KijkOnderzoek er maar liefst negen in handen. Zo waren het journaal van 20.00 uur en MAX Vakantieman goed voor plek twee en drie op het podium. Met 1.546.000 kijkers en 1.259.000 belangstellenden liet We zijn er bijna deze belangrijke pijlers achter zich.

Knappe barman

De tweede week van De slimste mens begon wederom met een miljoenenpubliek. Victor Abeln, de knappe barman van First dates, liet iedereen achter zich en liet aan Philip Freriks, Maarten van Rossem en het publiek zien dat de gesprekken aan de bar met de vrijgezellen hem geen windeieren hebben gelegd.

Trouwen in het buitenland

Bij RTL en SBS6 waren twee actualiteitenrubrieken het best bekeken. Het journaal van 19.30 uur (746.000 kijkers) en Hart van Nederland (562.000 kijkers) moesten de eer bij beide zenders hoog houden. De start van Trouwen in het buitenland was abominabel slecht. Daar stemden slechts 188.000 mensen op af, maar zij die wel keken hadden vooral leedvermaak.

Art Rooijakkers

Zomer met Art wist met 290.000 kijkers nog een aardige score neer te zetten. In de eerste week trok het programma nog 326.000 kijkers. Daar zit Art dus niet zo ver meer vanaf.

Meer over