Kijkcijfers zaterdag 18 december 2021

De TV van gisteren: Hilarisch Even Tot Hier sluit af met kijkcijferrecord

19 december 2021 08:56 | kijkcijfers | Door Jacob-Jan van de Groep

© NPO

Zaterdagavond was de laatste aflevering van het zesde seizoen van Even Tot Hier te zien op NPO1. Niels van der Laan en Jeroen Woe stegen boven zichzelf uit en namen afscheid met een kijkcijferrecord.

Het duo wist in de laatste aflevering van Even Tot Hier zelfs de ingelaste persconferentie van drie uur eerder in hun show te verwerken. Dat leverde heel veel positieve reacties op via de sociale media. Uit de cijfers van Stichting KijkOnderzoekblijkt dat er zaterdagavond 2,3 miljoen mensen voor de buis zaten om van Even Tot Hier te genieten.

Huldiging

Ook raakten de kijkers niet uitgepraat over de huldiging van wereldkampioen driebanden Dick Jaspers. Vooral de medewerking van een aantal BN’ers werd als ludiek en zeer sportief ervaren. Onder anderen Ali B, Gordon, Do en Daphne Deckers lieten zich voor Even Tot Hier van hun beste kant zien.

Scrooge Live 

NPO1 had sowieso een heel fijne avond, want ook Scooge Live deed het heel behoorlijk. Naar de Omroep MAX-kerstshow met onder anderen Jeroen van Koningsbrugge, Karin Bloemen en Tygo Gernandt in de hoofdrol keken 1,9 miljoen belangstellenden.

Persconferentie

Naar de ingelaste coronapersconferentie, waarin demissionair minister Mark Rutte en demissionair minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge een harde lockdown afkondigden, keken gemiddeld 6,9 miljoen mensen. Dat is behoorlijk meer dan het aantal kijkers van afgelopen dinsdag, toen er 5,2 miljoen mensen op het perspraatje afstemden.

Meer over