Kijkcijfers zondag 7 november 2020

De TV van gisteren: Pauw komt binnen maakt indrukwekkende start

9 november 2020 08:56 | kijkcijfers | Door Faye Heijnis

© Annemieke van der Togt
Jeroen Pauw heeft een vliegende start gemaakt met zijn nieuwe talkshow Pauw komt binnen op NPO 1. Zondagavond keken ruim 1 miljoen kijkers naar de eerste aflevering, waarvan de indrukwekkende verhalen écht binnenkwamen bij de kijkers.

1.025.000 kijkers zagen hoe Pauw speciaal voor deze start neerstreek in het Radboudumc in Nijmegen, middenin de coronacrisis. De talkshowhost bezocht de ic, de speciale covid-19-afdeling en een teststraat. Hij sprak artsen, verpleegkundigen én patiënten en hun familieleden. En dat deed hij met verve, blijkt wel uit de lovende reacties op Twitter.  

Zondag met Lubach

Pauw komt binnen won de late avond, maar primetime was dat Zondag met Lubach op NPO 3. Arjen maakte korte metten met de lockdown-routekaart, ging in op de doelstelling om Nederland voor 2050 van het gas af te hebben en presenteerde een knap in elkaar geknutselde videoboodschap van Trump aan Biden. Dat kon 2.055.000 kijkers bekoren.  

Postcode Loterij Eén tegen 50

Op RTL 4 scoorde Postcode Loterij Eén tegen 50 het hoogst met 1.407.000 kijkers. Het was de vijfhonderdste aflevering van de spelshow, die oorspronkelijk natuurlijk Eén tegen 100 heet - maar ja, corona

Project Rembrandt en Wie van de drie

Ook Project Rembrandt blijft goed voor een miljoenpubliek: 1.390.000 schakelden naar NPO 1 om amateurkunstschilders in actie te zien, met Simone Kleinsma te gast. Er was naakt, dus er werd gegiebeld. Tegelijkertijd trok het succesvolle Wie van de drie op SBS 6 1.178.000 kijkers.

First Dates VIPS

De eerste aflevering van de First Dates VIPS-special was goed voor 639.000 op NPO 3. Het bleek helaas een weinig vruchtbare aflevering te zijn, met BN'ers Irene van der Laar, Frits Huffnagel, Jetty Mathurin, Jill van Dooren en De bachelorette-deelnemers Kasper Paalman. 

Meer over