Met Gerard Joling, Marga Bult en OG3NE

De Beste Liedjes Van… maakt Songfestivalaflevering

De Beste Liedjes Van… komt terug, met dit seizoen een aflevering volledig in het teken van het Eurovisie Songfestival. Oud-Songfestivalkandidaten Gerard Joling, Marga Bult en OG3NE blikken voordat Waylon het podium opstapt terug op hun eigen deelname.

Op zaterdag 5 mei blikken de muzikanten terug op ruim 60 jaar Songfestival. Samen met Jeroen van der Boom, die elke week achter de piano een bijzondere gast ontvangt, maken ze een muzikale reis door het verleden. Vorig jaar deden de meiden van OG3NE mee met het nummer Lights and shadows, een ode aan hun inmiddels overleden moeder. In de finale eindigde OG3NE op de elfde plaats.

Gerard Joling

Gerard Joling stond al twee keer op het Songfestival. In 1988 vertegenwoordigde hij Nederland met het nummer Shangri La. De hoge laatste noot van dit nummer haalde hij tijdens de repetitie wel, maar durfde hij tijdens het uiteindelijke optreden niet aan. Zou hij het in De beste liedjes van… wellicht nog een keer proberen? Joling stond in 2009 nogmaals op het muziekcontest met De Toppers.

Marga Bult

Zangeres Marga Bult stond in 1987 onder het pseudoniem Marcha op het Eurovisie Songfestival. Ze liet haar naam eenmalig spellen als Marcha, om haar naam voor buitenlandse jury’s makkelijker te maken. Met haar nummer Rechtop in de wind werd ze vijfde in Brussel en kreeg van de pers de populariteitsprijs.

De beste liedjes van…

Voor presentator Jeroen van der Boom is de terugkeer van het programma een droom die uitkomt, De beste liedjes van… was drie jaar geleden voor het laatst te zien. Dit seizoen ontvangt hij naast OG3NE ook Trijntje Oosterhuis, Ali B en Maan als hoofdgasten. Ook artiesten als Kenny B, Sevn Alias, Romy Monteiro, Jennie Lena, Brace, Yes-R, Shirma Rouse en The Voice-winnaar Jim van der Zee mogen hun best doen de andere gasten aan het huilen te maken met hun ontroerende muziek.

De Beste Liedjes Van… is vanaf zaterdag 21 april wekelijks te zien bij SBS6.

Lees ook: Fan van de Toppers? Het thema van 2018 is ‘Pretty in Pink’.

Meer over:

Reageren