IJsland

Dit is de grote favoriet op het Eurovisie Songfestival 2020

5 Maart 2020 14:43 | muziek | Door Irma Tomas

© IJsland
Het lijkt er nu al op dat er een land is dat de winst op het Eurovisie Songfestival niet meer kan ontgaan. IJsland ontpopte zich de laatste weken als torenhoge favoriet.

Het gaat om de band Daði & Gagnamagnið met het nummer Gagnamagnið (Think about things). Verschillende Nederlandse radiostations draaien Think about things al een tijdje en de Australische acteur Russell Crowe deelde de video van het nummer (inclusief Nederlandstalig artikel van de site Songfestivalnieuws) op zijn social media. Dat heeft invloed, want Russell heeft een paar miljoen volgers. 

Lullig dansje

Think about things is geen meesterwerk, maar wel erg grappig. Het liedje klinkt als een jaren tachtig nummer, compleet met synthesizer. De bandleden zijn stuk voor stuk gekleed in een onaantrekkelijke groene sweater met hun eigen hoofd in pixels en als pièce de résistance heeft Daði & Gagnamagnið (dat betekent 'data') een bijzonder lullig dansje ingestudeerd voor het refrein. En lullige dansjes zijn regelmatig goed voor hits. 

Gangnam style

Een paar jaar geleden hadden we Gangnam style van Psy en daarvoor The ketchup song van Las Ketchup, Macarena van Los del Rio en de Kabouterdans van Kabouter Plop. In dat rijtje past Think about things naadloos. 

Reykjavik

Tot nu toe won IJsland nooit het Eurovisie Songfestival, het werd wel twee maal tweede, in 1999 en 2009. Maar de kans lijkt bijzonder groot dat Reykjavik het festival in 2021 mag gaan organiseren. 

Je kunt het dansje alvast oefenen want dit is de videoclip. 

Meer over