Waylon in 2de halve finale Eurovisie Songfestival

Onze eigen Waylon moet op donderdag 10 mei aan de bak op het Eurovisie Songfestival in Lissabon. Dat is in de tweede halve finale en dat is meteen de zwaarste van de twee. Welk liedje hij gaat zingen, is nog niet bekend.

Dat verklapt Waylon pas op 3 maart. De zanger moet als negende optreden en is de laatste act voor de pauze. Op zich geen slechte positie, maar een optreden in de tweede helft van het schema zou iets voordeliger zijn geweest. Waylon moet bij de eerste tien landen eindigen om door te gaan.

De concurrenten

Waylon neemt het in zijn halve finale van het Eurovisie Songfestival op tegen Rusland, Servië, Denemarken, Roemenië, Australië, Noorwegen, Moldavië, San Marino, Montenegro, Zweden, Hongarije, Malta, Letland, Georgië, Polen, Slovenië, Oekraïne. Dat klinkt bepaald niet als een sinecure.

Lees ook: Dit zijn de inzendingen van de concurrenten

Finale op 12 mei

De eerste halve finale met de overige landen is op dinsdag 8 mei. Portugal en de landen die veel betalen aan de organisatie: Duitsland, Verenigd Koninkrijk, Italië, Spanje en Frankrijk, zijn al verzekerd van een plek in de finale op 12 mei. 

Lees ook: Deze Hollywoodster presenteert het Eurovisie Sonfestival

 

Meer over: