'Was niet mijn intentie'

Big Brother-Leroy reageert na ophef over grensoverschrijdend gedrag

1 maart 2022 12:22 | reality | Door Janine van Rooden

© YouTube/No Biggie
Een paar weken geleden was er ophef over Big Brother-bewoner Leroy. Volgens kijkers van het realityprogramma had hij zich schuldig gemaakt aan grensoverschrijdend gedrag; hij gluurde in de douches bij de vrouwelijke deelnemers en betastte zichzelf daarna in bad. Inmiddels heeft hij het Big Brother-huis verlaten en kan hij zijn kant van het verhaal vertellen.

In het online programma No Biggie bespreken oud-bewoners Liese en Naomi, die vorig jaar meededen, het huidige seizoen van Big Brother. Hierin nodigen zij de nieuwe bewoners uit om terug te blikken op hun deelname zodra zij het Big Brother-huis hebben verlaten. Ook Leroy schuift aan bij de dames om zijn verhaal te vertellen.

Waarschuwing

Leroy schrok van de officiële waarschuwing die hij kreeg van de productie: "We zaten wat te dollen en grapjes te maken en plots werd ik, een dag later, naar de dagboekkamer geroepen. Daar schrok ik wel van. Ik was ook gewoon in staat om mijn koffer te pakken en naar huis te gaan. Ik vond het niet eerlijk, want er was niks gebeurd". Hij vervolgt: "Ik zit graag in bad en het bad staat een stuk hoger dan de douches zijn. Tja, ik ben niet klein dus ik sta mezelf gewoon te wassen in de spiegel. Op dat moment waren we aan het praten, dus je kijkt automatisch."

Geschrokken

Eenmaal thuis keek Leroy de beelden van het voorval terug. Toch schrok hij er wel een beetje van: "Misschien is het omdat ik zo'n opmerking maakte, maar dat was puur funny, zoals dat altijd ging. Als ik echt tepels had willen zien, had ik er wel gewoon zo over gekeken. Heel stom, maar als ik mezelf bekijk zou ik mezelf niet omschrijven als een gluurder. Bij mij kwam het echt als een mokerslag binnen, want het was niet mijn intentie." 

Meer over