Op alle VOD-diensten

De 10 meest troostrijke series in zware tijden

17 maart 2020 16:47 | serie | Door Irma Tomas

© Netflix
In deze tijden hebben we allemaal wat extra troost nodig. Een soort arm om ons heen. Niet letterlijk, maar in de vorm van een tv-serie die opbeurend, lief, gezellig, grappig of spannend is. Wij hebben tien hele mooie voor je op een rij gezet. Kijk en je voelt je gegarandeerd beter!

Netflix

Grace and Frankie
Gezelliger en liever dan Grace and Frankie kunnen we het niet maken. Jane Fonda en Lily Tomlin zijn respectievelijk 82 en 80 jaar maar wat zijn we dankbaar dat ze hun acteercarrière nog niet aan de wilgen hebben gehangen. De dames zijn heerlijk om naar te kijken en de serie is echt heel grappig en fijn om naar te kijken. Bij het zien van Grace and Frankie is het coronavirus ineens heel ver weg.  

Our planet 
Wat is er meer rustgevender dan walvissen kalmpjes zien zweven door oneindig grote oceanen met op de achtergrond de zalvende stem van David Attenborough? Heel weinig. Deze natuurserie laat -behalve heel veel dieren en wonderschone natuur- ook de gevolgen van de klimaatverandering zien. Maar zelfs dat is in deze barre coronatijden zo normaal dat het troostrijk is. 

Friends
I'll be there for you, zingen The Rembrandts in de openingstune. En zo is het ook. Ross, Joey, Chandler, Rachel, Monica en Phoebe zijn er altijd voor ons in hun favoriete koffietent. Als wij dan niet meer naar een café mogen zitten, is het fijn om te zien dat onze friends het nog wel prima naar hun zin hebben in Central Perk. En ook na vijf keer kijken blijft Friends nog steeds leuk. Dat hebben we zelf uitgeprobeerd. 

Videoland

Gooische vrouwen 
Cheryl (Linda de Mol), Claire (Tjitske Reidinga), Anouk (Susan Visser) Willemijn (Annet Malherbe) en Roelien (Lies Visschedijk) waren jarenlang onze favoriete tv-vriendinnen. Het lijkt alweer heel lang geleden dat we ze voor het laatst zagen dus het is de hoogste tijd om Videoland aan te zwengelen voor deze klassieker. Al was het alleen maar om Martin Moreiro (Peter Paul Muller) nog eens in plat Amsterdams te horen zingen. 

Divorce
Boudewijn (Jeroen Spitzenberger), Joris (Waldemar Torenstra) en David (Dirk Zeelenberg) moesten gedwongen samenwonen nadat ze door hun vrouwen op straat waren gezet. Gelukkig maar, want dat leverde een van de leukste Nederlandse comedyseries aller tijden op. Vooral de scènes met Boudwijn en zijn hysterische echtgenote Tamar waren legendarisch. 

Ziggo

Ballers
Vette jachten, rijke footballspelers, en schaars geklede vrouwen. Een wereld die zo ver van ons af staat dat het je op zeker afleidt van alles wat er verder in de wereld gebeurt. Buiten dat is Ballers ook nog eens een heel erg grappige serie. 

Big little lies
In Big little lies spelen een paar van de beste actrices ter wereld een paar van hun beste rollen ooit. Reese Witherspoon, Nicole Kidman en Meryl Streep zijn allemaal te zien in deze loeispannende HBO-serie die vol zit met zoveel ellende dat je die van jezelf heel snel vergeet. 

NPO plus

Lewis
Een lekker kabbelende Britse detectiveserie. Meer heb je eigenlijk niet nodig in barre tijden. In dit geval zijn het Lewis en zijn hulpje Hathaway die iedere aflevering 1 of meerdere moorden oplossen in het chique Oxford. Bovendien duurt iedere aflevering zolang als een speelfilm dus je bent een tijdje zoet. 

The Great British bake off
Zelf bakken is behoorlijk lastig wanneer de schappen leeg zijn gehamsterd, maar kijken naar The great British bake off (stiekem nog leuker dan Heel Holland bakt) is minstens zo leuk. En veel relaxter. Wat kunnen ze bakken hè, die Britten. Alleen de trailer is misschien wat ongepast. 

 

Meer over