En wil nog graag acteren...

Bruni Heinke voelt zich doodgezwegen door GTST

Bruni Heinke was als Helen Helmink jarenlang een vaste waarde in GTST, tot ze na een conflict met de producenten uit de soap verdween. Het zit de 79-jarige actrice nog steeds dwars.

In gesprek met het AD doet Bruni een boekje open over haar vertrek uit de serie waar ze tussen 1992 en 1997 een sleutelrol speelde als de immer bezorgde Helen.

Johan Nijenhuis

In 1997 vertrok Helen naar Canada en daarna bleef het heel lang stil. Wat blijkt: achter de schermen was ze uit de gratie gevallen bij Johan Nijenhuis die destijds de soap produceerde: "Het klikte niet. Het was een vervelend einde. Ik kijk nog zelden naar GTST. Ik zag wel dat mijn pleegdochter, die gespeeld wordt door Babette van Veen, terug is. Het gekke is: er wordt haar nooit gevraagd naar haar pleegmoeder. Eigenlijk word ik gewoon doodgezwegen."

Helen Helmink for life

En dat terwijl Bruni na bijna een kwart eeuw nog steeds wordt herkend als Helen: "Je krijgt wel een stempel door GTST. Laatst zei een man in een winkel bij mij in de buurt: ‘Ik moet u toch iets vertellen’. Hij was van Marokkaanse komaf en zei. ‘We moesten altijd naar GTST kijken om Nederlands te leren’."

Te jong voor oude rollen

Bruni viert dit jaar haar tachtigste verjaardag, maar staat nog volop in het leven en is te boeken voor klussen. Ze loopt alleen tegen een klein luxeprobleem aan: ze oogt nog te jeugdig voor typische 'bejaarde' rollen: "Vorig jaar werd ik gebeld door Flikken Maastricht. Toen ik het script kreeg, las ik dat ik een stokdoof oud vrouwtje moest spelen van rond de 80 dat met 12 kilometer per uur door Maastricht rijdt. Ik belde terug en zei: Kennen jullie mij wel? Ik geloof niet dat ik jullie type ben.’’

Meer over:

Reageren