Oude bekende

Dit moet je weten over de nieuwe huishoudster in GTST

27 april 2020 09:20 | soap | Door Jef Willemsen

© Screenshot RTL 4
Ludo en Janine maken deze week in GTST kennis met hun nieuwe huishoudster Lydia Edel, gespeeld door Celia van den Boogert. Voor soapfans is de actrice een oude bekende.

In de eerste week speelt Lydia nog een bescheiden rol, wel is al duidelijk dat ze van (oven)wanten weet. Ze heeft eigenhandig alle voedselvoorraden in het luxe landhuis aangevuld en staat klaar om Janine te helpen met het voorbereiden van een sjiek diner.

Grotere rol

Toch lijkt het er nu al op dat Lydia meer te doen krijgt dan Rosa Gonzalez, de vorige huishoudster van Ludo en Janine die in 2011 omkwam. Actrice Elly de Graaf had in de 11 jaar dat ze in de serie zat een bescheiden, dienende rol met weinig tekst. Lydia krijgt in haar eerste afleveringen al direct wat te doen als ze Janine moet zien op te beuren nadat ze een inzinking krijgt.

Marjan Verhagen

GTST is geen onbekend terrein voor de inmiddels 68-jarige Celia. Ze was in 2002 al een poosje te zien als Marjan Verhagen, de adoptiemoeder van Milan Alberts (Wouter de Jong), de buitenechtelijke zoon van Robert Alberts en Hanneke Mus. Daarnaast heeft Celia ervaring met kleine rollen in een keur van hitseries als Flikken Rotterdam, Celblok H en Moordvrouw.

Meer over