Canal Parade

GTST-boot als Café de Koning door Amsterdamse grachten

GTST vaart dit jaar mee tijdens de Canal Parade en de soap doet dat op een boot gebaseerd op café de Koning. Vrijwel de gehele cast van de populairste Nederlandse serie is van de partij aanstaande zaterdag 4 augustus.

Op de drijvende versie van de bruine kroeg ontbreken de bar, de rode gordijnen en de beroemde jukebox natuurlijk niet. Ook wordt de schuit aangekleed met vlaggen waarop iconische LHBT-gerelateerde momenten uit de serie staan zoals de zoen tussen Charlie en Isabella, het huwelijk van Menno en Lucas en de kus tussen Wiet en Anna.

Castleden op boot

Vrijwel de gehele, huidige GTST cast geeft acte de présence: Alkan Çöklü, Anouk Maas, Beaudil Elzenga, Caroline de Bruijn, Dilan Yurdakul, Everon Jackson Hooi, Faye Bezemer, Ferri Somogyi, Ferry Doedens, Jette van der Meij, Luca Savazzi, Marly van der Velden, Melissa Drost, Michael Roos en Ruud Feltkamp. Ludo-acteur Erik de Vogel lijkt verhinderd en Babette van Veen, Tim Immers, Lidewij Mahler en Joep Sertons konden hun vakantieplannen niet wijzigen. Ook nieuwkomer Q staat niet te zwaaien zaterdag, maar acteur Max Willems is momenteel op cruise dus hij vaart toch een beetje mee.

Oudgedienden

Daarnaast zijn ook een flink aantal oud-castleden van de partij. Dat belooft een feest van herkenning te worden met onder anderen Aukje van Ginneken, Dave Mantel, Guido Spek, Holly Mae Brood, Mark van Eeuwen, Patrick Martens, Soy Kroon, Stijn Fransen en Truus te Selle op de sloep.

Slippertje op het journaal

Laatstgenoemde haalde met een scene zelfs het NOS Journaal. In 1994 had Te Selle als dokter Tessel een slippertje met Laura (Jette van der Meij) dat destijds nogal wat stof deed opwaaien. De cliffhanger van het vierde seizoen is inmiddels een legendarisch moment geworden in de geschiedenis van de soap. Vandaar dat de inmiddels 72-jarige actrice er bijna een kwart eeuw later weer bij is.

Hoog bezoek

Naast de soapies vaart ook Ingrid van Engelshoven mee, minister van Onderwijs, Cultuur & Wetenschap (OCW) en minister van Emancipatie. Lucien Spee, Managing Director van Pride Amsterdam is blij dat GTST meevaart: “ Al jarenlang zorgt deze serie voor zichtbaarheid van de LHBTI-doelgroep op televisie. Jonge kijkers groeien daardoor op met een beeld dat het normaal is om LHBTI te zijn. Dat iedereen het recht heeft om te zijn wie je bent en te houden van wie je wil. Het is ontzettend belangrijk dat media op deze manier een rolmodel willen zijn."

Lees ook:De GTST-acteurs gaan ook zingen tijdens de Pride 

Meer over:

Reageren