Na vertrek Max Willems...

GTST cast Gio Kemper als nieuwe Q

30 oktober 2018 10:29 | soap | Door Jef Willemsen

© Screenshot RTL 4/Geert de Lange
Acteur Max Willems verlaat GTST, maar Q blijft in Meerdijk. De makers van de soap hebben Gio Kemper gecast als het nieuwe gezicht van de bekende Bouwhuis telg.

RTL en Endemol bevestigen de castwissel exclusief aan Televizier.nl

Nieuwe Q

Tijdens de zomermaanden werd duidelijk dat Max Willems de serie na een jaar wilde verlaten. Omdat zijn personage inmiddels een vaste waarde is geworden in Meerdijk, werd besloten Q voor de serie te behouden. In stilte werd gezocht naar een acteur die de rol van de hyperintelligente, maar sociaal onwetende Quintus Bouwhuis kon overnemen. Max Willems hintte begin september al subtiel naar de castwissel met de cryptische tekst "Seizoen 29 belooft heel veel nieuws voor iedereen, zeker ook voor Q. #GTST #newme". 

 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram

Laat het nieuwe seizoen maar beginnen ! Seizoen 29 gaat maandag van start en het belooft heel veel nieuws voor iedereen, zeker ook voor Q. #GTST #Seizoen29 #newme

Een bericht gedeeld door Max Willems (@maxwillemsofficial) op

Multitalent

De keus viel uiteindelijk op Giovanni "Gio" Kemper, een 27-jarige zanger, danser en acteur. Hij was in 2013 al finalist in So you think you can dance en speelde in musicals als Miss Saigon, The Lion King, Aladdin en Peter Pan. Ook is hij te zien in de jeugdserie Nachtwacht en schrijft hij zijn eigen muziek. 

Leeftijdsverschil

Of de wisseling van de wacht gevolgen zal hebben voor Q's verhaallijn zal blijken. Feit is wel dat Gio een paar jaar ouder is dan zijn negentienjarige voorganger. In GTST zorgt de relatie tussen Q en Lana (Faye Bezemer) voor ophef vanwege het leeftijdsverschil tussen de twee personages. Dit wordt met de casting van een oudere acteur nog duidelijker benadrukt.

Soapdebuut

Het is niet voor het eerst dat GTST grote rollen recast. Begin dit seizoen nam Floris Bosma de rol van Rover Dekker over van Buddy Vedder en Melissa Drost vervangt inmiddels al meer dan anderhalf jaar Inge Schrama als Sjors Langeveld. De aanstelling van Kemper is echter permanent. Gio maakt op dinsdag 27 november zijn soapdebuut als Q Bouwhuis.

 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram

M A L T A 🇲🇹

Een bericht gedeeld door Gio Kemper (@giokemper) op

Meer over