Aldus de makers...

GTST-exit Q Bouwhuis stond al ruim zes maanden vast

19 februari 2019 20:25 | soap | Door Jef Willemsen

© Screenshot RTL 4
Het vertrek van Q Bouwhuis uit GTST staat los van de acteurswissel. Volgens een woordvoerder van productiebedrijf Endemol was voor de zomer al duidelijk dat het personage de soap ging verlaten.

Na bijna anderhalf jaar in Meerdijk heeft Q Bouwhuis (Gio Kemper) zijn koffers gepakt om in New York als model aan de slag te gaan. 

Reden vertrek

Het vertrek lijkt enigszins onverwacht te komen: er leek geen dringende reden voor de schuchtere student biomedische wetenschappen om halverwege zijn studie ineens te verhuizen. Zeker niet omdat hij net de liefde had gevonden bij Lana (Faye Bezemer) en een centrale rol vervulde in de jongere cast van de soap.

Max Willems

Max Willems speelde tot afgelopen november de rol van Q tot hij besloot zijn geluk in Hollywood te wagen. Gio Kemper nam daarna het personage voor zijn rekening, maar dat blijkt nu voor korte duur te zijn. Dit heeft echter niets te maken met Kempers prestaties in de rol, al moesten fans in het begin wel wennen aan de verandering.

Recasting

Een woordvoerder van Endemol benadrukt dat de acteurswissel niet de oorzaak is van Q's exit: "Het klopt dat Q Bouwhuis na vanavond Meerdijk verlaat. Het vertrek van dit personage stond al in het verhaal geschreven. Door de opdracht die Max Willems vorig jaar zomer heeft aangenomen, is de rol van Q gerecast voor een tijdelijke periode."

Gio Kemper toert dit voorjaar door Vlaanderen als Aladdin in de gelijknamige musical. Op Instagram hebben de makers op passende wijze afscheid van hem genomen.

Lees ook: Max Willems bereidt zich voor op zijn Amerikaanse tv-debuut

Meer over