No nonsense aanpak

Dit moet je weten over Ludo's therapeute Ellis in GTST

4 mei 2021 10:21 | soap | Door Jef Willemsen

© Screenshot RTL 4
Ludo Sanders is in therapie in GTST en dat heeft heel wat voeten in de aarde. Actrice Stephanie Louwrier geeft gestalte aan zijn therapeut Ellis Boekhorst, een vrouw die van wanten weet.

Vaste kijkers van GTST zagen Stephanie Louwrier vorige week haar soapdebuut maken als dokter Ellis Boekhorst, een specialist in het behandelen van posttraumatische stress.

Booreiland

Ludo klopt met frisse tegenzin aan bij Ellis omdat hij hulp nodig heeft bij het verwerken van zijn traumatische tijd op het booreiland. Maandenlang verhongerde hij langzaam met geen hoop op redding, toch kan hij amper praten over die gruwelijke periode. Aan Ellis de zware taak om Ludo met zijn gevoel in contact te brengen.

Sarcastisch

Boekhorst, een psychiater en ex-marinier, heeft een erg onconventionele aanpak. Tijdens hun eerste sessie is ze sarcastisch en afstandelijk. Ze is voortdurend bezig om door Ludo's welbekende zakelijke, koele houding heen te prikken. Ludo is slim genoeg om dat door te hebben, maar het wekt toch irritatie op. En laat dat nou precies de ingang zijn die ze zocht.

Uccello

Maar Ellis gaat nog een paar stappen verder. Ludo's enige vriend op het booreiland was een tamme raaf die hij Uccello noemde. De vogel volgde hem naar Meerdijk waar hij de enige was tegen wie Ludo nog echt sprak. Het dier stierf door een wraakactie van Richard van Nooten, maar Ellis verrast Ludo met een opgezette raaf die als gesprekspartner mag dienen.

Onderdompelen

Boekhorst gaat de komende weken Ludo nog veel meer blootstellen aan prikkels. In de GTST maandtrailer voor mei is te zien dat hij zich letterlijk en figuurlijk moet onderdompelen in zijn ellende door zich in een zwembad te wagen. Of de therapie effect heeft zal moeten blijken.

 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Goede Tijden Slechte Tijden (@gtst)

Stephanie Louwrier

Stephanie Louwrier (1986) studeerde in 2010 af aan de Toneelacademie in Maastricht. Naast theaterwerk is ze bekend van de Net5 scripted realityreeks Dokters en had ze in 2017 een rol in de film Bella Donna's. En zingen kan ze ook nog als de beste.

Meer over