Spoilers!

GTST onthult bedreiger Lana

Lana Langeveld (Faye Bezemer) maakt komende week haar comeback in GTST en daarmee wordt ook duidelijk voor wie de rebelse tiener nu eigenlijk zo bang is dat ze per se weg wilde uit het soapdorp.

Eerder deze week werd duidelijk dat Lana terugkomt naar Meerdijk om haar goede vriend Amir te steunen na de dood van zijn vrouw Farah. 

Bing en Jan Maes

En dat is een knapper en dapperder besluit dan menig Meerdijker weet. De puberdochter van Sjors is namelijk onder zachte dwang van een mysterieuze bedreiger vertrokken en ze doet dan ook bewust moeite om niet gezien te worden. Haar schichtige gedrag wordt opgemerkt door Aysen die concludeert dat Lana moeite doet uit de buurt van Bing te blijven. Dat leidt haar tot de conclusie dat zij misschien meer weet over de dood van Jan Maes. Omdat Lana niet met haar moeder bij Bing en Nina wil logeren, nodigt Aysen haar grootmoedig uit in het Paleis… om haar uit te horen.

Opgejaagd door schimmen

Dagenlang voelt Lana zich opgejaagd en ziet ze schimmen van een mysterieuze Meerdijker die haar in de gaten houdt. Alleen daarom al laat Lana niets los, hoe hard Aysen ook blijft proberen informatie los te peuteren. Ze doet moeite zo snel mogelijk weer terug te gaan naar haar grootouders. Vlak voordat haar opa d'r oppikt krijgt Lana bezoek van haar belager die uit het niets lijkt op te doemen. Vlak nadat Aysen is vertrokken staat Loes de Haan (Beaudil Elzenga) voor de doodsbange tiener om het geschokte meisje te verzekeren dat het echt héél goed gedaan heeft.

GTST Loes Lana

Wintercliff

Hiermee is een vermoeden van de fans dat Lana betrokken is bij de wintercliff zo goed als bewezen. Het was al duidelijk dat ze in de haven was toen Jan Maes werd vermoord, maar de rol van Loes in het geheel blijft mysterieus. Wel is duidelijk dat de personal assistent van Nina lang niet zo onschuldig is als ze lijkt, zo is ze immers ook bezig om haar bazin op subtiele wijze te vergiftigen met spierverslappers.

Lees ook: En Lana krijgt binnenkort nog een nieuw liefje ook!

Meer over:

Reageren