Smullen met de schilderijenschurk

GTST laat soapschurk Richard schaamteloos schransen

20 Oktober 2020 16:19 | soap | Door Jef Willemsen

© Screenshot RTL 4
Edwin Jonker geeft in GTST gestalte aan Richard van Nooten. Een smakelijke uitdaging, zeker omdat de soapschurk aan de lopende band zit te smikkelen en smullen.

Let maar eens goed op: Richard van Nooten is niet vies van een lekker hapje of drankje en is vaak in de horeca te vinden.

Uitvalsbasis

De reden dat Richard voortdurend een tafeltje in de Rozeboom, Boks of de Koning bezet houdt, ligt in het feit dat hij geen kantoor of andere vaste uitvalsbasis heeft in Meerdijk. Daarom slijt hij zijn dagen in de cafés, restaurants en het hotel van het plaatsje. In dergelijke etablissementen moet je iets bestellen, dus is hij in het gros van zijn scènes druk bezig iets soldaat te maken. Na een tijdje valt dat toch op.

Richards voorliefde voor lekkers ontstond al vroeg in zijn verhaallijn. Ver voordat hij zijn huidige kapsel kreeg, smulde hij al van appetijtelijk ogend bladerdeeghapjes.

Ook een stevige borrel is een welkome traktatie, zeker tijdens de vele indringende zakelijke onderonsjes met Ludo.

Het afpersen van Amelie verloopt net even wat aangenamer onder het genot van een traytje niet te versmaden wraps.

Maar ook als hij zelf slecht nieuws krijgt, helpt het om de ellende weg te spoelen met een riant ontbijtje.

Richard mag graag wat werken in de eetzaal van de Rozeboom, zeker als er als lichte snack een complete kaasplank met bijpassende fles rood naast staat.

En als er eten op tafel staat is Richard niet te beroerd om aan te schuiven.

Inmiddels zijn Richard en Rozeboom-ober Marcel oude bekenden.

Richard is geen fan van de menukaart van De Koning, maar als je dan toch een middelmatige espresso drinkt zijn wat gratis zoutjes van het huis niet onwelkom.

En ook buiten de deur vergeet Richard de inwendige mens niet.

Zelfs een gewapende gijzelingssituatie is nog geen reden om niet een lekkere pizza te bestellen.

Kortom, cheers Richard. Dat 't maar mag smaken!Martine Hafkamp

Dit probleem is verre van nieuw. Fans van de soap keken in 2017 reikhalzend uit naar de comeback van Martine Hafkamp, maar de soapbitch kwam vaak niet verder dan de Rozeboom waar ze steevast toevallig aan ontbijt, lunch, dinner of koffie met lekkers zat als haar tegenspelers verhaal kwamen halen. Kibbelen in een vol restaurant is weinig dramatisch, hierdoor kwam de dreiging van Martine niet uit de verf. Ze was geen moment echt die gevaarlijke zakenvrouw die op haar kantoor als een spin in het web de scepter zwaaide over soapland. 

Billy de Palma

Die inschattingsfout maakten de schrijvers niet toen ze eind 2018 Billy de Palma introduceerden. In de begindagen was Billy uitsluitend te zien in haar chique kantoor waar ze haar zakenimperium en drugsoperatie met harde hand runde. Wellicht mag Richard van haar kantoorruimte gebruik maken als Billy haar comeback maakt

Hopelijk is de catering wél goed geregeld.

Meer over